Кредитні кошти шахрай привласнював, а боргові зобов’язання залишав потерпілим

Поділитися
    Протягом двох років кредитний інспектор однієї з банківських філій у Тернополі обкрадав свого роботодавця. Молодий чоловік оформляв тисячні суми споживчих позик на підставних осіб. Товар забирав собі, а борги залишалися фінансовій установі.
Слідче управління обласної міліції завершує розслідування кримінальної справи, порушеної проти 27-річного тернополянина за двома статтями Кримінального кодексу України – підроблення документів, їх використання та шахрайство. Яким буде покарання – визначить суд, але сподіватися поблажливості колишньому банківському працівнику не варто, бо навздогін одній карній справі може надійти інша, адже уже стали відомі нові факти злочинної діяльності підозрюваного.
Як розповів слідчий управління внутрішніх справ в Тернопільській області Юрій Барабан, досудовим слідством встановлено причетність обвинуваченого до вчинення п’яти фактів шахрайств і стільки ж – підробки та використання підроблених матеріалів.
Документи для оформлення кредитних справ зловмисникові, як стверджує він сам, постачали знайомі. Серед паспортів – загублені, вкрадені, навіть такі, що належали тепер уже померлим людям.
    Основним місцем роботи кредитного інспектора була крамниця з реалізації мобільних телефонів. Зловмисник, окрім свого основного заняття, вдавався до афер. Поміж реальними клієнтами часто-густо заводилися справи і на підставних осіб.
Три-чотири тисячі гривень – саме такі суми фігурували в «пропащих» кредитах. На банківські гроші крутій брав один дорогий, або два дешевших мобільних апарати, а далі справа за реалізацією. Виручені гроші використовував для власних потреб, про повернення не задумувався, як і про тих людей, на кого «вішав» борги.
Загалом, сума завданих збитків за уже доведеними фактами шахрайства становить майже двадцять тисяч гривень. Та клубок у цій справі ще до кінця не розплутаний.

Об’єднана опозиція у Тернополі зустрічає своїх лідерів порушеннями

Злодійський дует зупинили міліціонери