Злодійський дует зупинили міліціонери

Поділитися
    За вчинення крадіжок з крамниць міліціонери затримали двох жителів Кременецького району. Місцевий юнак разом із родичем своєї мачухи потрапили в поле зору правоохоронців після скоєної чергової крадіжки з сільського магазину продтоварів.
    Декілька місяців тому житель райцентру Кременець проходив у справі, порушеній за фактом крадіжок з крамниць та закладів харчування у райцентрі. Тоді разом з ним на лаву підсудних сіли ще двоє неповнолітніх. Усі отримали умовний термін покарання. Не зважаючи на це, молодий чоловік не дочекався терміну погашення судимості, а знову вдався до крадіжок.
    Як розповів начальник Кременецького райвідділу міліції Василь Крайник, до крамниці у селі Малі Бережці зловмисники навідувалися двічі. Перший раз винесли з торгового закладу понад півтори тисячі гривень готівкою та чимало товару. Через декілька днів продавець знову заявила, що хтось погосподарював у магазині – забрав з торгового закладу алкогольні напої, тютюнові вироби, продукти харчування.
Оперативно-розшукові заходи вивели на слід раніше судимого юнака та родича його мачухи. Кременчанин, приїхавши у село, розповів спільнику, що майбутня теща вимагає, аби він придбав холодильник. Грошей не вистачало для покупки. Вирішили обікрасти магазин. Спокушений можливістю легкого заробітку, родич погодився піти на справу.
Досередини злодії забралися, витиснувши маленьку віконну шибку. Щоб потрапити до приміщення з товаром, спиляли навісний замок. Злодійську справу ретельно спланували, адже молодший з лиходіїв прихопив з собою пилу для різки металу.
    Вочевидь, купувати тещі холодильник злодій планував іншого разу, бо накрадене легко розтринькав. Через декілька днів він вдруге забрався до крамниці, яку раніше обікрав з родичем. Цього разу не пофортунило.
Крадіїв затримали міліціонери. Проти обох порушена кримінальна справа за статтею 185(ч.3) Кримінального кодексу.

Кредитні кошти шахрай привласнював, а боргові зобов’язання залишав потерпілим

Книжкове щастя Надійки Гербіш