Луганчани виганяли регіоналів копняками

Поділитися

Луганськ приєднався до всеукраїнської акції «Дай копняка регіоналам». Під час акції, що відбувалася в одному з парків Луганська, активісти Громадської ініціативи «Оновлення країни» зобразили вигнання регіоналів з міста та країни. Імпровізованому представнику Партії регіонів давали вже традиційного «копняка». Дійство супроводжувалося гаслами кампанії: «Копняка – регіоналам! Жодного голосу – владі!». Активісти також поширювали листівки із закликами фіксувати всі протиправні дії регіоналів, для майбутнього люстраційного процесу.

«По-перше, своєю акцією ми хотіли показали реальне відношення населення до теперішньої влади, по-друге, подібними заходами ми сподіваємось активізувати свідомість громадян, перед проведенням чергових виборів», – говорить координатор ГІ «Оновлення країни» у Луганську Олександр Никоноров.

Він також висловив переконання, що об’єднавшись громадськість має дати належну відсіч Партії регіонів, щоб не допустить їх повторного приходу до влади.

«Ми маємо зробити все, щоб до влади більше ніколи не прийшли представники Партії регіонів або комуністи, так як обидві ці партії по суті є антиукраїнськими та антинародними. Лише за пару років вони встигли здати флот, знищити свободу слова та прийняти вбивчий для української мовний закон. Тому ми закликаємо всіх українців: жодного голосу злочинній владі!», –  заявив Никоноров.

Нагадаємо, що координатор ГІ «Оновлення країни» Андрій Левус направив звернення до Генеральної прокуратури України та Міністерства юстиції України з вимогою внести до Верховного суду України подання про заборону Партії регіонів, як такої, що своєю діяльністю порушує Закон України «Про політичні партії в Україні» та Конституцію України.

6 вересня за ініціативи ГІ «Оновлення країни» в Україні стартувала всеукраїнська кампанія «Дай копняка регіоналам». Відповідні акції відбулися вже у Запоріжжі та Одесі.

Глобально відомий гурт Los Colorados повертається зі своєї всесвітної подорожі Німеччиною

Ярослав Джоджик: «Наша Україна» вимагає об’єктивного розслідування справи побиття кандидата в народні депутати Ігоря Соболя»