Про що мовчить міліцейський генерал Володимир Бедриківський?

Поділитися

Виборча компанія розпочалася, кожен кандидат розписав свою біографію, програму, розповів про нагороди і досягнення. Але що ж залишається поза увагою виборця? Про що мовчать кандидати? Громадянська компанія “Чесно” зробила аналіз інформаційних матеріалів і виявила найбільше цікавих моментів у біографії кандидата в депутати по виборчому округу №167 Володимира Бедриківського.

Кидається у вічі, що на біг-бордах Бедриківського написано “генерал-полковник”, але чомусь нема вказівки яких органів. Невже генерал-полковнику соромно за міліційське минуле? Нема чим пишатися?

 Країна наскрізь пронизана корупцією, відтак поле роботи для керівника Управління по боротьбі з організованою злочинністю (УБОЗ) величезне. Але жодною резонансною справою під час керівництва Бедриківським, цей підрозділ не відзначився. У той час ціна на землю мала надто високу спекулятивну ціну, крали гектарами. Згадаймо лише Київ з Черновецьким і його молодою командою. Незаконно приватизовані парки, дитячі майданчики, прибудинкові території і жодної кримінальної справи. Хоча тодішній міністр Луценко мав серйозні особисті рахунки з мером і вимагав завести справу. Проте подейкують, що керівник УБОЗу був підсунутий Луценку по квоті іншої партії і в справі щодо земель Києва мав свою, відкоректовану “думку”.

 В результаті немає жодної справи ні по помаранчевим, ні по біло-голубим чиновникам високого рангу. Невже у країні все робилося згідно закону і чиновники були 100-відсотково законослухняні? Думаю, ні, проте Бедриківський був таким собі усім угодним генералом. Очолюваний ним підрозділ займався лише сільськими головами і дрібними чиновниками. Справа екс-міністра транспорту Рудьковського щодо використання державного літака в особистих цілях розслідувалася халатно, щоб в суді її можна було “зруйнувати”. Проте патрон Бедриківського міністр Луценко сів до буцигарні за святкування дня міліції, а самого Бедриківського навіть до суду для свідчень ця влада жодного разу не викликала.

Цікавою є справа про виділення водієві Луценка квартири за кошт міністерства. Як випливає із матеріалів справи, заступник міністра Клюєв дав свідчення, що 31 жовтня 2008 року Луценко особисто у своєму службовому кабінеті передав йому документи Приступлюка і наказав зарахувати громадянський стаж у міліцейський. Проте в той день Луценка не було на робочому місці, оскільки залишивши першого заступника Бедриківського виконуючим обов’язки, він виїхав з Києва для святкування дня народження сина. Відповідний наказ N1687 від 30 жовтня 2008 року надав до суду захист Луценка. Нашому кандидату в депутати Бедриківському достатньо було прийти до суду і підтвердити цей факт, та прийшли інші працівники міністерства і спростовували інші докази прокуратури. Але наш генерал, який на зараз прикривається іменем Луценка, до суду не прийшов. Навіть сторона обвинувачення на цьому не наполягала! Відтак, Володимир Бедриківський є єдиним заступником, який не був у суді. Якби він прийшов і дав свідчення, як вимагав цього захисник Луценка, можливо розвалився б в суді ще один неправдивий епізод у справі.

Може це й не спасло б Луценка, оскільки влада вирішила посадити його будь-якою ціною, але цей факт красномовно розповідає про глибинну суть пана Бедриківського, який прислуговує цій владі, виборюючи собі місце у парламенті.

Хто такий колишній заступник в’язня Луценка усі вже добре розуміють. Дарма що Луценко зрозумів це так пізно. Бедриківський зумів настільки втертися йому в довіру, що за три роки виріс від простого полковника до генерал-полковника. Декому необхідно кілька років щоб отримати одне чергове звання, а Бедриківському щороку до Дня незалежності  просто таки дарували нові генеральські погони: генерал-майор (Указ N 722/2006 від 22.08.2006 року), генерал-лейтенант (Указу нема на сайті Президента, можливо він з грифом секретно, щоб суспільство не знало про дострокові нагородження), генерал-полковник (Указ N 646/2009 від 20.08.2009 року). Отож, нині Луценко сидить в Менській тюрмі, а Бедриківський отримує генеральську пенсію в сумі понад 20 тисяч гривень на місяць і хоче аж муркоче додати до неї ще й депутатську зарплатню.

За дорученням прокуратури Тернопільської області природоохоронними контролюючими органами проведено перевірку за фактом забруднення річки Іква

Для молоді Тернополя відбудеться семінар із руйнування передвиборчих інформаційних маніпуляцій