Шахрай обіцяв потерпілим виїзд в усі країни світу

Поділитися
Тернопільські міліціонери притягнули до відповідальності шахрая, котрий обіцяв бажаючим не тільки виїзд за кордон, а й постійне місце проживання в інших країнах. Та, на жаль, обіцянки так і залишилися обіцянками, а потерпілі втрачали реальні гроші.
«Інформація про виїзд! Увага!», а далі великими буквами на яскравому фоні перелік ледь не усієї карти світу з обіцянками працевлаштувати. Такою була рекламна кампанія пройдисвіта у виданнях, які потрапляли у поштову скриньку кожного жителя обласного центру з вказаною фальшивою ліцензією. За телефонами зверталися чимало бажаючих покинути країну. На гачок пройдисвіта потрапляли ті, хто довірився лиходієві. Серед потерпілих – восьмеро тернополян, троє сільських жителів.
Як розповіли в обласному слідчому управлінні, зловмисник орендував приміщення в готелі. Реєстрація як приватного підприємця у тернополянина була, щоправда, вже давно анульована за несплату податків, а от ліцензіями, що дозволяли б працевлаштовувати співвітчизників за кордоном, навіть не пахнуло. Потерпілі практичними можливостями бізнесмена не цікавилися, більше довіряли його солодким обіцянкам.
Заманював шахрай людей порівняно недорогими цінами посередницьких послуг. Наприклад, виїзд до США з працевлаштуванням вартував лише три тисячі двісті доларів, Великобританію можна було побачити, сплативши лише дві тисячі умовних одиниць. У суму входив навыть авіапереліт.
Як встановило слідство, першою жертвою шахрая став тернополянин. У січні минулого року він звернувся до посередника з проханням допомогти з працевлаштуванням у Канаді. Витратив 200 американських доларів завдатку, а мрії побувати у Північній Америці так і залишилися нереалізованими. Суму у тисячу євро віддав шахраєві ще один житель обласного центру. Йому лиходій ґарантував безбідне проживання в Німеччині. Ще було п’ять тисяч гривень від жителя Теребовлянського району за подорож до Ізраїлю, тисячу двісті євро від тернополянина за виїзд до Нідерландів, шістсот одиниць у євровалюті від мешканця Бучацького району за працевлаштування у Франції. Словом, трохи більше як за рік в тенета пройдисвіта потрапили одинадцять осіб.
    Зараз кримінальна справа передана до суду. Обвинувачення висунуто за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України – шахрайство, вчинене повторно. Як міру запобіжного заходу шахраєві обрано підписку про невиїзд.

Блаженніший Святослав: Коли Церква втручається в політику, вона програє

Через тиждень долар знову коштуватиме 8,12 грн