Шукаю роботу. Бажано в парламенті

Поділитися

Як з’ясувалося, член ВО «Свобода» Михайло Головко, який балатується у народні депутати по 164 одномандатному виборчому окрузі від Об’єднаної опозиції — бідний, як церковна миш. Згідно із декларацією, поданою ним у Центральну виборчу комісію, за минулий рік пан Михайло не заробив жодної копійки. Залишається відкритим запитання: «На які ж кошти він утримує сім’ю?» Виявиляється, за даними тієї ж декларації, єдиним джерелом доходів сім’ї пана Михайла є перекази з-за кордону. Близькі родичі, щоб хоча б якось налагодити побут сім’янина, протягом минулого року переказали на його рахунок 10 тисяч доларів, ще тисячу доларів — його дружині. Особливих статків, згідно із декларацією, Михайло Головко теж не нажив. Він та його сім’я не мають ані будинку, ані автомобіля, ані землі, ані рахунків у банку.

Згідно із даними інтернет-сайту «Твій місцевий депутат», пан Михайло — підприємець. Що ж то за бізнес такий, якщо він не приносить доходів? Можна зробити припущення, що основе заняття пана Михайла нині — громадська діяльність і організація різноманітних акцій та пікетів, на яких він голосно кричить про те, як любить неньку-Україну. Але, що конкретно зробив, щоб життя в державі покращилося — ні пари з уст. Чи то слів бракує, чи все ж таки конретних справ? Активний він і під час роботи сесій Тернопільської міської ради. Але, як відомо, робота депутата міської ради не оплачується та й, зрештою, промови на мітингах патріота та націоналіста, (як він себе називає), — теж. Бо ж який патріот «СВоєї БОгом ДАної землі» братиме за це гроші? Чи не так?

Однак, не маючи своїх фінансових надходжень, він вправно рахує гроші у комісії з питань бюджету та фінансів при міській раді. Мабуть, робота у такій комісії — стартовий майданчик для роботи у парламенті, звідки ще ніхто бідним не повертався. Чи не тому пан Михайло прагне стати народним депутатом, адже офіційного місця роботи у нього немає, тай про майбутнє потрібно врешті-решт подбати.

Нині молодий, здоровий чоловік, який виховує сина, повісив увесь тягар фінансового забезпечення своєї сім’ї на плечі інших. Він навчився лише складно говорити, але жодного досвіду у будь-якій галузі у нього немає. Що ж робитиме Михайло Головко у новому парламенті й звідки у нього гроші на борди, агітаційний матеріал? Напевно має «покровителів», які й допомагають йому виглядати перед виборцями «щирим патріотом». Відповідно, у майбутньому працюватиме саме на тих, хто дав йому кошти, а не відстоюватиме інтереси громади, яка за нього голосуватиме.

Орест НЕДОСЯЖНИЙ.

Як на Тернопільщині розкупляли ліс

З районної конференції вчителів у Монастириськах: було нудно і гидко