“Свобода” у Тернополі попіариться на згарищі власної газети

Поділитися

  Сьогодні знову постраждав тираж партійної газети “Свобода” однойменної партії. Як відомо, це вже не перша така ситуація. Нещодавно бомжі викрали весь тираж газети, який розміщений на першому поверсі колишнього готелю Україна. Головний свободівець Тернопілля Олексій Кайда говорив тоді про політичні переслідування, а виявилось, що це звичайна безгосподарність. Четверо осіб переносили біля партійної агітаційної палатки “Свободи” весь тираж – а це близько 80 тисяч примірників газет, протягом кількох годин.

Щодо сьогоднішньої ситуації прес-служба партії “Свобода” поки коментарів не дає. До з’ясування ситуації. Інтернет-газета “Про все” схильна вважати, що підпал газети здійснили самі ж прихильники чи члени партії “Свобода” для власного піару. Адже їхня виборча кампанія в Тернополі протікає доволі примітивно і не запам’яталась тернополянам жодними цікавими кроками. Більше того, рейтинг Тягнибокової політсили почав суттєво падати. З власних джерел, “Про все” дізналась, що підпал стався орієнтовно близько шостої години ранку. Тираж газети ще димів о 8 ранку, коли прийшли працівники офісів на роботу. Суцільний дим стояв у кабінетах навіть на третьому поверсі. Підпалити газети не могли представники політичної конкуруючої політсили -УДАРу, оскільки їхні офіси знаходяться у цьому ж приміщенні на другому поверсі. Вигідний підпал лише свободівцям, які “засвітяться” у всіх ЗМІ як “гонимі владою, зловмисниками”. Проте, у це мало хто повірить у Західній Україні.

Ось так завжди в коридорі "свободівці" зберігають свою газету

Як розповіли “Про все” очевидці, вогонь гасила одна прибиральниця, яка бігала з одним відром води. Набирала воду жіночка на другому поверсі, в крайньому зліва туалеті. Більше санвузлів ні на першому, ні на другому поверсі цього приміщення  не має. Пожежників ніхто не викликав.

Як підпалювали пачки з газетами, наразі невідомо. Для правдоподібності “атентату” вибили скло в нових вхідних дверях.

Фото зі згарища – Інформаційного простору

До речі

У Тернополі правоохоронці затримали 4-х підозрюваних у викраденні кількатисячного тиражу партійної газети ВО «Свободи». Про це повідомили у секторі громадських зв’язків обласного управління міліції.

Представники партії  зберігали 40 пачок газети не в самому партійному офісі, а в під’їзді, де він розташований.

Уночі 36-річний житель Теребовлянського району, який у Тернополі веде спосіб життя безхатченка, побачив ці газети і спільно із своїм ніде не працюючим знайомим став перевозити пачки до пункту збору макулатури. Двоє чоловіків отримали за неї 90 грн.

Побачивши, що двоє невідомих чоловіків вивозять газети, жителька під’їзду запропонувала своєму чоловікові також взяти газет, щоб згодом здати їх на макулатуру. Відтак вночі вони частину тиражу сховали у своєму підвалі.

Усіх чотирьох підозрюваних затримали минулого тижня. Щодо них порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 185 ККУ – крадіжка, вчинена групою осіб.

Нагадаємо, раніше в обласній організації ВО «Свобода» заявила, що з їхнього партійного офісу в Тернополі у ніч з 8 на 9 вересня викрали декілька тисяч партійних газет.

Партійний часопис активісти партії мали роздавати 9 вересня на всенародному віче за участю Олега Тягнибока та Арсенія Яценюка.

Голова обласної організації ВО «Свобода» Олексій Кайда називав зникнення тиражу партійного видання провокацією влади.

При цьому правоохоронці, які одразу розпочали перевірку з приводу крадіжки газет, зазначали, що факту проникнення в офіс партії зафіксовано не було.

Наталка Королевська фінансує виборчу кампанію меру Гусятина? (фото, відео)

Порушення, які бачить ОПОРА в Тернополі (відео)