У Тернополі журналісти прийдуть на акцію протесту на захист телеканалу ТВі

Поділитися

8 вересня о 12-ій годині розпочнеться Всеукраїнська акція протесту на захист телеканалу ТВі. Мітинги на підтримку ТВі одночасно стартують у 19 містах.

Акція – неполітична. Організатор звернулися до голів осередків політичних партій з проханням приходити на мітинг без партійних прапорів та іншої символіки. Але всі охочі отримають можливість сказати слово на захист свободи слова в Україні.

На сьогодні вже понад 70! кабельних операторів викинули ТВі із своїх мереж, або перевели у дорожчі пакети, що можуть бути недоступними для частини глядачів цього каналу. Таке масове відімкнення одночасно по всій країні не може відбуватися інакше, як за наказом влади.

Суспільство і, передовсім, журналісти мають захистити своє право на отримання і поширення достовірної інформації. Право на свободу слова і інформацію захищено Конституцією України та Конвенцією про захист прав людини. Однак Президент Янукович і підлегла йому вертикаль чиновників порушують Конституцію і міжнародні вимоги. Й робитимуть це й надалі, і вже не тільки з телеканалом ТВі, а й з усіма засобами масової інформації, що писатимуть не про покращення, а реальне життя, якщо не відчують спротив громадян.

Тому чекаємо вас на мітингу у вашому місті! Приводьте з собою рідних, друзів, сусідів і просто знайомих.

Захистимо ТВІ – захистимо своє право на правду.

Місце: Театральний майдан

Час: 12-00

Контакти: Анастасія Шимчук , 0974411941, anastasiya02sh@gmail.com

 

Відкриття музею фотографії «Фотомитці Кременецького ліцею 1930-1939»…

Прокуратура Тернопільської області відреагувала на порушення прав дітей у будинку дитини