Виборці готові продати свій голос у середньому за 2650 гривень. У Тернополі який “тариф”?

Поділитися

2650 гривень — середня сума, за яку виборці готові продати свій голос на виборах. Про це радіо «Свобода» розповів провідний експерт Центру Разумкова Костянтин Дикань, коментуючи дані соціологічного дослідження, проведеного на початку виборчої кампанії.

За його словами, ця сума випливає з відповідей виборців на питання: «За яку суму ви готові проголосувати за політичну силу чи кандидата в депутати, за яких без грошової винагороди не стали би голосувати?».

«Зараз часто кажуть, що люди готові голосувати за потрібного кандидата чи партію за 50-100 гривень. Ні, насправді — за 2650 гривень. Це середня сума. Українці готові продавати майбутнє своєї країни за трохи більше ніж 300 доларів», — уточнив пан Дикань.

Він також зазначив, що більшість громадян не вважає підкупом виборця облаштування округу кандидатом у депутати за кошти держбюджету, причому такий погляд характерний як для східної, так і для західної України, повідомляє “Радіо Свобода”

Цікаво, а у Тернополі який тариф? По скільки гривень пропонували вам, вашим друзям, родичам чи сусідам проголосувати за певну партію чи кандидата?

Прокуратура Тернополя відреагувала на рішення за фактом незаконного розміщення на її адміністративній будівлі червоно-чорного прапора Степаном Барною

Численні порушення мажоритарників не спонукають людей виходити на вулиці