Злодій приїхав красти на велосипеді, а з награбованим поїхав на таксі

Поділитися
    Від розплати за минулі гріхи до відповідальності за проступки сьогодення минуло небагато часу. 26-річний мешканець Заліщицького району лише рік тому був умовно-достроково звільнений з колонії за незаконне заволодіння транспортним засобом. Але знову потрапив в поле зору тернопільських міліціонерів.
У селі Кривче Борщівського району невідомий злодій обікрав сільську раду. Проникнувши серед ночі до кабінету сільського голови, поцупив комп’ютерну техніку, а також з сейфа витягнув майже тисячу гривень. Довго розшукувати невідомого зловмисника оперативникам райвідділу міліції не довелося. Було встановлено – до протиправного причетний житель сусіднього Заліщицького району.
Під час затримання у підозрюваного вилучили комп’ютер. Гроші лиходій встиг витратити на власні потреби і таксі, яке найняв, аби довезти додому крадене майно.
    Як повідомили у Борщівському райвідділі внутрішніх справ, раніше підозрюваний уже мав проблеми із законом. 2007 року Гусятинський районний суд позбавив його волі за незаконне заволодіння транспортним засобом на шість років. Та за добру поведінку заліщанина звільнили достроково.
За рік, що перебував на волі, встиг не лише одружитися. У подружжя народилося немовля, яке, здавалося б, мало змінити батькові погляди на життя. Та не так сталося. Новонародженому щойно виповнилося півтора місяця, як тата знову потягнуло до кримінальних вчинків. Діяв, як і попереднього разу, – на території сусіднього району. Сподівався, що не шукатимуть злодія, що вчинив крадіжку на Борщівщині, в Заліщицькому районі. Та, очевидно, забув, що пошуки оперативників географічних обмежень не мають.
Під покровом ночі лиходій проник до Кривченської сільради, пошкодив замки вхідних дверей кабінету і став шукати наживи. Що комп’ютер буде його здобиччю – вирішив одразу, а от знайдений в шухляді робочого столу ключ від сейфа став приємною несподіванкою. За металевими дверцятами сховку знайшов майже тисячу гривень.
Додому лиходій повертався уже не на велосипеді, яким приїхав, а на таксі, що замовив за крадені гроші. Комп’ютерну техніку вирішив залишити для особистого користування, та вмінь і знань, аби ввімкнути її, не вистачило. Отож, монітор, системний блок, клавіатура стояли та припадали пилюкою, поки їх не вилучили правоохоронці.
Наразі проти зловмисника порушено кримінальну справу за частиною третьою статті 185 Кримінального кодексу України. Вироку суду лиходій чекатиме під вартою.

 

Олексій Кайда представив свою команду

На Тернопільщині прокуратурою направлено до суду кримінальну справу, порушену стосовно сільського голови за одержання хабара