18-річний молодик зі Скородинців змушував йти на злочин восьми-дев‘ятирічних дітей

Поділитися
    Чортківські правоохоронці за підозрою у вчиненні крадіжок затримали вісімнадцятирічного жителя села Скородинці. Молодий чоловік спокусився на майно пенсіонерки-односельчанки, а щоб тягар відповідальності не брати лише на себе, «ділив» його з восьми-дев‘ятирічними школярами.
У вісімнадцять людина може не лише аналізувати свої вчинки, а й нести відповідальність за них. Юнак зі Скородинців, мабуть, добре усвідомлював, що його постійні таємні відвідини сусідських господарств рано чи пізно закінчаться притягненням до відповідальності, але чому молодик вирішив втягнути у свою недобру справу чужих дітей?
Як повідомив начальник відділення кримінальної міліції у справах дітей Чортківського райвідділу внутрішніх справ Ігор Слободян, підозрюваний виріс у багатодітній неблагонадійній сім‘ї. Батьківського виховання хлопець не відчув, адже рано втратив родича. На утриманні матері, окрім нього, залишилося ще троє дітей. Давати усім раду жінка не могла, чи не хотіла, тож педагогом стала вулиця.
Односельці розповідають, що не раз підозрювали хлопця у злодійських діяннях. Але співчуття і прощення завжди домінували над гнівом через втрачений господарський дріб’язок. Але коли зловмисник зазіхнув на майно стареньких людей – терпець увірвався.
Не вибачили лиходієві і батьки тих дітей, які були втягнені у злочинну діяльність. Дізнавшись, що парубійко, погрожуючи побиттям, змушував восьми-дев‘ятирічних хлопчаків йти з ним красти, – матері звернулися до правоохоронців.
Зі слів Ігора Слободяна, було задокументовано два факти вчинення крадіжок з проникненням. Обидва рази лиходій забирався до помешкання місцевої 76-річної пенсіонерки. Поцупив з хати господарський дріб’язок, але й це для бабусі мало матеріальну цінність. Згодом стане відомо, що в обох випадках зловмисник йшов на злочин з компанією – сусідськими хлопчаками, котрих, погрожуючи побити, якщо не послухають, ставив на варті, коли хазяйнував в чужому помешканні.
Першого разу до рук крадія «прилипли» аудіоколонка та каністра з пальним, другого – риболовецькі снасті . Загальна сума завданих збитків – сімсот п’ятдесят гривень.
Частина третя статті 185 Кримінального кодексу, яку інкримінують 18-річному скородинчанину, передбачає реальний термін ув’язнення від трьох до шести років. Сподіватися на гуманність Феміди юнакові, найімовірніше, не варто, адже на лаву підсудних сяде ще з одним кримінальним вчинком – втягнення у злочинну діяльність неповнолітніх.

Тернопільські «беркутівці» демонстрували учням професійні навички

Тернопільські правоохоронці продовжують розшукувати злочинця, який влаштував стрілянину у торговому центрі