Як тернопільські міліціонери у Львові шукали чорний “Фольксваген”, а вилучили сріблястий “Мерседес 400 ML”

Поділитися

На Західній Україні міліціонерів звинуватили в побитті адвоката Наталії Турчин, яка намагалася захистити права своїх клієнток – викладачки львівського вишу Сніжани Бордіян та її матері-підприємниці. Про це повідомляє “Сегодня”.

Як повідомляє видання, 4 жовтня в особняк матері Сніжани на околиці Львова о 8 ранку з обшуком нагрянули четверо слідчих з тернопільської міліції. Обшук проводився в рамках справи про крадіжку автомобіля – шукали вкрадений у Тернополі чорний Volkswagen (за даними видання, в крадіжці нібито підозрюють родича господині будинку).

За словами Сніжани та її матері, ранній візит правоохоронців, та ще з іншого міста, був для них повною несподіванкою. Дочка бізнес-леді Сніжана, яка гостювала у неї з дітьми, відразу ж зателефонувала своєму адвокатові Наталії Турчин і попросила її терміново приїхати.

Будинок обшукували близько десяти годин. “Міліція перевернула весь будинок і винесла цілий стос паперів. І хоча вони шукали чорний “Фольксваген”, їх зацікавив сріблястий “Мерседес 400 ML” у гаражі (машина належить чеській фірмі, з якою співпрацює моя клієнтка, і коштує більше 20 тис. дол.), – розповідає Турчин. – Людям заявили, що машину забирають. Поряд ще стояла “копійка”, але її не чіпали. Конфіскували саме “мерс” з іноземними номерами разом з документами на машину. При цьому у слідчих була лише постанова на обшук, а ордера на вилучення автомобіля не було. Причому за законом, якщо вони забирали “Мерседес”, у них повинна була бути постанову про вилучення саме цього “Мерседеса”.
“Коли після цього я вимагала показати протокол про обшук, один з міліціонерів вдарив мене, я відлетіла і вдарилася головою об огорожу, Потім він почав викручувати руки мого клієнта Сніжані, залишивши на її тілі дюжину ударів і подряпин”, – заявила Турчин. За словами адвоката, вона сама після “спілкування” з міліціонерами отримала струс мозку.

Адвокат та її клієнтка зняли побої і поскаржилися на тернопільських правоохоронців їх колегам – співробітникам Личаківського райвідділу міліції Львова. За словами прес-секретаря львівської облміліції Світлани Добровольської, всі матеріали цієї справи передали до прокуратури Тернопільської області.

Тим часом у тернопільській міліції наполягають, що діяли законно. За словами правоохоронців, вони оглянули будинок у Львові у кримінальній справі про крадіжку машини, на що у них була постанова тернопільського міськрайонного суду. “Під час обшуку знайшли автомобіль з іноземними номерами без документів: машину вилучили і відправили на штрафмайданчик”, – заявив голова сектору зв’язків з громадськістю УМВС України в Тернопільській області Петро Колесник. За його словами, він нічого не знає про те, що слідчі нібито розпускали руки. “Але жінки мають право поскаржитися на співробітників міліції”, – додав Колесник.

Львівські адвокати обурені побиттям колеги. За їх словами, це безпрецедентний випадок у Львові.

Слід зазначити, що влітку в Києві був інцидент з побиттям адвоката Олега Веремієнко. Його нібито побили в райвідділі міліціонери, коли він намагався пройти до підзахисних.

Як міліцію в Тернополі контролювали правозахисники

Тернопільська Українська народна рада звернулася до патріотів