Львівський гастролер обкрадав тернопільських пенсіонерів

Поділитися
    Слідчі Тернопільського міськвідділу внутрішніх справ розслідують кримінальну справу, порушену проти уродженця Львівщини за вчинення крадіжок з квартир. 34-річний чоловік, видаючи себе за співробітника пенсійного фонду, обікрав п’ятьох тернопільських пенсіонерів.
Як повідомив начальник міської міліції Олександр Хілюк, у цій справі фігурує ще одна особа, проте міліціонери допоки встановлюють її, а от головному «герою» злодійського дуету покарання не уникнути – сьогодні він перебуває під арештом і йому уже висунуті обвинувачення. Більше того, підозрюваний має проблеми із Законом не лише на Тернопіллі. В одному з львівських судів слухається кримінальна справа, порушена за аналогічні злочини.
Чисельні застереження, попередження про те, що орудують злодії і шахраї, котрі, видаючи себе за працівників соціальних служб, проникають до помешкань літніх людей і чинять крадіжки, здається, перестають діяти, коли старенькі чують про надбавку до пенсії. Принаймні, у цьому переконалися п’ятеро тернопільських пенсіонерів.
Зі слів потерпілих, до них приходили двоє – чоловік та жінка. Перепитавши, чи старенькі вдома самі, незнайомці представлялися співробітниками пенсійного фонду. А далі – риторичне запитання, що якнайширше відчиняло перед незнайомцями двері чужих помешкань: «Ви отримали доплату до пенсії?»
Звичайно, що усі потерпілі й чути не чули про понад шістсот гривень доплати, але чому б не отримати те, що їм належить. Незнайомців кликали до хати, вгощали чаєм, і сідали за написання заяви. Саме в цей момент чоловік просився до вбиральні. Звісно, ніхто відмовити не міг. Але й ніхто не здогадався піти слідом за ним. Як згодом встановлять правоохоронці, коли спільниця морочила голову літнім людям паперовими справами, зловмисник нишпорив по сховках у пошуку грошей. Бувало, знаходив, а траплялося, що ні. Тоді зловмисники переходили до плану «Б», який полягав у тому, що жертва мала дати їм решту. Потерпілі, нічого не підозрюючи, кидалися до своїх заощаджень, а зловмисник добре пильнував куди саме. Далі мова йшла про те, що заяву треба переписати, а в зловмисника у цей час починалися проблеми з травленням, і він знову йшов до вбиральні.
У результаті таких «виїзних гастролей», влаштованих львів’янином та його спільницею, п’ятеро тернополян втратили майже п’ятнадцять тисяч гривень.

Дісталося паліям від родичів-месників господарям із села Заздрість Теребовлянського району

Обікрали місце роботи