На сільських голів, запрошених на зустріч з Петровським, чиниться тиск

Поділитися

У неділю, 21 жовтня, в селі Білокриниці Підгаєцького району запланована зустріч сільських голів-опозиціонерів з кандидатами у народні депутати від партії УДАР Валентином Наливайченком та Володимиром Петровським.

Голови райдержадміністрацій, які очолюють місцеві осередки Партії регіонів, здійснюють тиск на сільських голів, шантажем та погрозами змушують відмовитися від участі у цій зустрічі.

На зустрічі, яка буде відкритою та відбуватиметься в рамках закону, заплановано обговорити реформи місцевого самоврядування, зокрема, розширення повноважень місцевих рад.

Однак влада, яка підтримує  свого кандидата Чайківського, намагається зірвати цю зустріч – з сільськими головами Зборівського, Козівського, Тернопільського районів проводяться «профілактичні» бесіди, під час яких влада погрожує позбавленням державної бюджетної підтримки сільських рад.

На тернопільських сайтах, близьких до ПР, поширюється неправдива інформація, що начебто ПР допомагає організувати Петровському вищезгадану зустріч. Саме такими заявами конкуренти Петровського хочуть ввести виборців в оману.

Службі безпеки «Української справи» стало відомо, що провладний кандидат готується до зриву цієї зустрічі – мобілізуються кримінальні елементи з усієї області для здійснення провокацій, а також для відеофіксації присутності сільських голів, щоб в майбутньому чинити проти них репресії. «Українська справа» чекає провокаторів, аби відбити їм бажання проводити подібні дії.

«Протягом кампанії я відвідав більше двохсот сіл округу. Всюди помітний тиск влади і на сільських голів, і на працівників бюджетної сфери. Неодноразово чиновники райдержадміністрацій зривали мої зустрічі з виборцями. Це свідчить про те, що влада працює на свого кандидата Чайківського. Вона боїться реальних опозиціонерів. 21 жовтня зустріч з сільськими головами відбудеться за будь-яких обставин», – заявив Володимир Петровський.

На Тернопільщині «УДАР» і ПР вже не приховують свою співпрацю

Бедриківський прикриває банду злодіїв в ОВК №167