«Нива» 3:2 «Кристал». Четверта поспіль перемога тернополян!

Поділитися
“Нива” вчетверте поспіль здобуває 3 залікові пункти у свою скарбничку. Гра видалася важкою для обох команд, і ознаменувалася ганебною поведінкою працівників міліції по відношенню до вболівальників тернопільської «Ниви».

Стартовий склад “Ниви”: Новак, Данищук, Гребдинський, Лазорик, Яневич, Швець, Войтович,  Маткевич, Антонюк, Кабанов, Кушка.

Голи: Антонюк, 8; Кривий, 11, 39; Кушка, 15; Лакуста, 46.

А матч був справді цікавим! Трилер! Достойний того, щоб говорити про футбол, а не про довколафутбольні витвори особливо обдарованих представників силових структур. Але – доведеться. На жаль…
До гри, а також – довкола гри.
Враховуючи робочий день, і час початку гри – 18:00 – багато добросовісних працівників трохи поспізнювалися, хвилин на 10-15. І пропустили одразу цілу купу всього! Два або і три голи вже влетіли в ворота! Треба буде на наступний раз попросити гравців, враховувати, що люди на роботах, і відкладати голи на другу половину тайму. Жарт, звісно, але що заважало почати матч на 30 хвилин пізніше? Зекономили на освітленні, програли на вболівальниках. В чому вигода? Цікаво, а пан Хоптян – встиг би доїхати від ОДА до стадіону, вийшовши з робочого місця о 18:00?

Це перше… Тепер друге. Друга страва, так би мовити, від організаторів матчу. На грі були присутні фани з Херсону, та фани із Тернополя. Наших був далеко не повний сектор, а заїжджих – взагалі мало. Наприкінці першого тайму лихий підмовив тернопільських ультрас на стадіоні своєї команди, в рідному місті – запалити якусь димову шашечку. Саме так я назву цю штуку. Димовий міні-пук відбувся в секторі наших фанів. Знаю, про що кажу, ібо – намагаюся не пропускати цікаві матчі у Львові (як Карпат, так і збірної) – і бачив багато разів, які мега-перформенси відбуваються в секторах львівських ультрас, і які там димові шашки. Останній випадок – на матчі Україна-Чехія – думаю, всі бачили по ТБ. Тоді димом затягнуло мало не пів “Львів-Арени”!

Так, це заборонено правилами УЄФА!!
Але я не бачив, щоб “доблесні” міліціянти в Львові кидалися на фанатів, і заламували їм руки, та виводили зі стадіону!!! Жодного разу!!!

Та Тернопіль – не Львів, і наша міліція підтвердила свій провінційний статус. Всі сили “правоохоронців” (пишу в лапках) були підтягнуті до фанатського сектору “Ниви”. Незважаючи на те, що в секторі переважно майже діти (в кращому випадку це студенти, а в більшості – школярі!!) – міліція почала застосовувати силу, мелькали і улюблені “Демократизатори” – кийки!! Під клич ультрас “Футбол для фанів, а не для міліції” – не менше п’яти вболівальників із заламаними руками силоміць вивели з стадіону під скандування “Ганьба!” усіх присутніх. Решта фанів заметалися по секторах, намагаючись допомогти товаришам… В горе-міліціонерів полетіли стакани з дорогоцінними сємками, а хтось, кажуть, навіть не пошкодував пива, і щедро облив ним служителя закону.

Чесно кажучи, в цей уже ніхто не дивився на поле – всі слідкували за “геройством” тих, кому сказано оберігати громадський спокій та ловити злочинців. Цього вечора в ролі злочинців міліція уявила собі тернопільських вболівальників, і хвацько позаламувала їм руки. Ай да молодці! На наші податки, між іншим, працюють! Красави…

По неперевіреній інформації – шістьох чоловік затримали на всю ніч у відділку. За що? За дим?
Ще далі. Всі ми добре знаємо, що “Нива” – під опікою влади. Пан Валентин Хоптян, керівник Тернопільської ОДА – не приховує своєї активної участі в долі команди, і всього, що її оточує.
Курирує команду його “права рука” по футбольних справах – пан Автанділ Мдінарадзе, котрий “паралельно” встигає працювати керівником Збаразької РДА. Пан Мдінарадзе був присутній на грі, і, раз міліція себе повела так, як вона себе повела – значить він цьому ніяк заперечив. Він ніяк не захистив вболівальників своєї команди! Адже одного його слова було б досить, аби гіпер-активних міліціянтів трохи заспокоїти. Можна було розійтися усними попередженнями. Там ж не спецзагін “Альфа” працював – а звичайні патрулі, чи як?… Постає питання – керівництву “Ниви” фанати не потрібні?!

Сьогодні по завершенні важкого поєдинку гравці “Ниви” вперше не пішли до фан-сектору  – бо не було до кого йти… Стараннями міліції.

Можливо, на наступний домашній матч управління МВС в Тернопільській області пришле загін міліціянтів, і вони хором затягнуть “Тернове поле зацвіте…”?!

Я жодним чином не відношуся до фан-угрупувань, мене б вже до них, мабуть, і по віку не прийняли, та скажу свою думку – те, що відбулося на стадіоні – було дуже схоже на лайно.

Знаю, що матеріали нашого сайту періодично використовують журналісти з інших ресурсів, зокрема – і загальноукраїнського football.ua. Користуючись нагодою, прошу представників інших медіа – не закривати очі на цю подію, та висвітлити її в міру можливості. Якщо не хочемо жити в міліцейській країні завтра – треба боротися із свавіллям сьогодні.

Гра!
А тепер – до футболу. Слава Богу, футбол теж був сьогодні на стадіоні. Команди почали без розминки, і розкачки. Вже на 5 хвилині Кабанов пробивав з небезпечної позиції – та не влучив. А на 8-ій – Олександр Антонюк усім довів, що він – голова! 🙂 Після заблокованого удару Маткевича атака “Ниви” продовжилася, і саме наша “десятка” головою замкнув подачу – 1:0, отримайте, дорогі гості! 🙂

Та “дорогі гості” теж не збиралися нас частувати хлібом-сіллю. І вже за три хвилини це наочно продемонстрували – кутовий, Кривий (колишній гравець “Ниви”) – підступно пробиває – і Новак безсилий, рахунок зрівняно, 1:1!

Нічия в плани набравшої по ходу сезону оберти “Ниви” не входила, тож зелено-жовті (котрі знову були білими в цій грі) – рвонули забивати, і досягли успіху! Кабанов нехилою такою передачею вивів майже сам-на-сам з кіпером Кушку, і той, продемонструвавши непогану швидкість, “продавив” захисника та встиг “проткнути” низовим ударом кіпера гостей Касперовича! 15 хвилина – вже 2:1! Оце так початок!

Далі пішла досить весела гра з обох сторін. Мушу сказати, гості хоч і не останньому місці в таблиці – виглядали зовсім не по-аутсайдерськи. Відповідали на атаки “Ниви”, і, врешті-решт – на 39-ій хвилині підловили наш захист на розслабленості. До того часу гра трохи заспокоїлася, і тут – на тобі! Захисники дозволили все тому ж Кривому різким точним ударом проштовхнути м’яча в ближній кут воріт. Новак не зміг зреагувати – удар наносився з кількох метрів. 2:2… А коли Дмитра Кривого у другому таймі замінили – трибуни провели його оплесками…

Власне, десь от в цей момент, після другого голу в ворота “Ниви” – і почалася “героїчна операція працівників правоохоронних органів по звільненню стадіону від фанатів “Ниви”. Подробиці – описано вище.

Так і дограли до кінця тайму. В перерві і без зіпсутий настрій добивала музичка із рупорів на стадіоні – мінусовочка пісні Газманова “а я дєвушек люблю, всєх іх вмєстє сабєру…”. Це ми в Тернополі, чи де? Можна без москальської попси обійтися у “місцях масового скупчення людей”?

По перерві Яворський зробив заміну із надвисокою точністю – на полі з’явився Лакуста. Суддя дала свисток (так-так, суддя дала, а не дав – бо судила в полі франківчанка Анастасія Романюк. Зачастили до нас жінки-арбітри) – і через 26 або 27 секунд Лакуста одним дотиком підняв м’яча в повітря, заодно перекинувши оборонця гостей, а іншим – богатирським ударом вгатив круглого в сітку воріт. Відстань до них, до речі, була не така вже і мала. Лакуста – це форвард, котрий забиває там, де зробити це не просто, і не забиває там, де простіше попасти в ворота, ніж навпаки. В цьому матчі він вкотре це продемонструє, але це буде пізніше…

Наразі ж “Нива” ще трохи поатакувала, і якось заспокоїлася. Натомість гості – навпаки. Знову підкреслю – вони зовсім не були схожі на аутсайдерів. Хороший контроль м’яча, зрячі передачі, ривки у вільні зони – ні дати, ні взяти – наче з лідером граємо! Другу половину тайму “Кристал” добряче попсував нерви тернопільським оборонцям та кіперу. Більше того – якби не Новак… Навіть не так – якби не НОВАК – Нива б пропустила. Як мінімум двічі наш воротар виручав – на 87-ій після надпотужного дального удару захисника херсонців Лілика, та на 90-ій – коли зміг закрити собою ворота від удару впритул у виконанні Пилипчука.

“Нива” на кінець матчу чи то фізично підсіла, чи то намагалася зіграти на контратаках – але ініціативу відчутно віддала. І, треба сказати – контратаки були. Одна із них (одразу після дального удару по наших воротах, про який я писав вище) – мала закінчуватися голом. Свіжий Лакуста вибіг із центру поля на побачення з кіпером гостей! Красота! Швидкість – як на мопеді пролетів! Зблизився з воротарем, і коряво запустив м’яча мимо воріт… Стадіон видихнув…

Анастасія Романюк (з трибун, намагаючись підлеститися, кричали “Настя!”) додала до основного часу 4 хвилини, і херсонці провели їх в атаках. Було подано 3 чи 4 кутові поспіль – та захисники “Ниви” відстояли результат, на превеликий жаль гостей… Дуже “заряджено” виглядали гості, дивно, з таким запалом – і на останньому місці. Думаю, грали б так кожну гру – були б в шістці однозначно…
Насамкінець, хочу відзначити Тараса Кабанова. Схоже, набирає форму. Відіграв дуже корисно, виграв безліч “лонгболів”, моментами демонстрував хорошу техніку, віддавав тонкі передачі, додав в рухливості… Жодного кривого слова з трибун не пролунало, а це, погодьтеся, показник))

http://fcnyva.at.ua/news/niva_3_2_kristal_chetverta_pospil_peremoga_ternopoljan/2012-10-02-396

Порушення правил експлуатації полігону

Завдяки ветеринарній міліції півтори тонни неякісно м’яса не потрапили на стіл споживачів