Об’єднана опозиція не зняла жодного мажоритарника на Тернопільщині на користь УДАРу. Рекомендували знятись Вихрущу і Савчуку

Поділитися

Як повідомив  один із лідерів опозиції Анатолій Гриценко, щойно завершився з’їзд “Батьківщини”, а до того – засідання Ради Об’єднаної опозиції. Прийнято рішення зняти з реєстрації 27 кандидатів-мажоритарників: 26 – для підтримки кандидатів від УДАРу, одного – на користь офіцера-десантника Бабича, який балотується на Одещині шляхом самовисування і увійшов до Об’єднаної опозиції. Обговорення не було простим, але відповідальність рішення усвідомлювали всі присутні. Жодного голосу “проти” не було, утрималося – дев’ять осіб, які вважали неправильним знімати на користь УДАРу діючих народних депутатів, що витримали тиск влади і не стали “тушками”. Виходячи з даних проведених опитувань, в результаті рішень “Батьківщини” і УДАРу влада може недорахуватися понад 20 депутів-мажоритарників, відповідно на 20+ мандатів може сильнішою стати опозиція. Це плюс. Шкода, що не вдалося домовитися з Віталієм Кличком про узгодження мажоритарників по всій країні, тоді плюс був би набагато вагомішим. Списки знятих кандидатів і результати соцопитувань скоро мають бути оприлюднені у ЗМІ.

Як повідомило надійне джерело “Про все”, на з’їзді йшлося про Тернопільщину. Хвалили усіх 5 мажоритарників. Вони безперечні лідери в округах. Зокрема, Михайло Апостол випереджає конкурентів більше, ніж удвічі. Потужний відрив – понад 23% – має нардеп Іван Стойко і 15% – Олексій Кайда. Володимир Бойко і Михайло Головко також лідери своїх округів, але не з такою великою перевагою. Загалом опозиція на Тернопільщині має набради 55%-59% голосів виборців.

Говори на з’їзді окремо про тернопільських рухівців Володимира Вихруща та Михайла Савчука. Їм рекомендовано зняти свої кандидатури на користь опозиційних кандидатів, оскільки їхній рейтинг значно нижчий і не вносити смути в ряди виборців.

Завтра у Тернополі “пропісочать” ЗМІ

Про найбагатшу людину Тернопільщини зняли фільм (відео)