Скільки коштує весілля по-тернопільськи?

Поділитися

Триває сезон весіль. До 27 листопада усі закохані мають змогу стати під вінець, бо вже з 28 починається Різдвяний піст, під час якого не вінчають.
Весілля сьогодні задоволення не з дешевих. Дорожчають ціни на ресторан, весільне вбрання та обручки. Навіть скромний букет для нареченої молодятам обійдеться у 300 гривень.

Молодятам, які взяли шлюб восени, народні прикмети обіцяють тихе і спокійне сімейне життя. Але зовсім неспокійною є ціна святкування весілля. Реєстрація шлюбу коштує від двохсот до шестисот гривень. У четвер та суботу – дешевше, у неділю – дорожче. Плюс шістдесят гривень, щоб подати заяву. Ціна обряду вінчання в кожній церкві різна. Головною окрасою будь-якого весілля є сукня нареченої. Її ціна залежить від дизайну, тканини та оздоблення. Разом з фатою, рукавичками та туфлями сукня буде коштувати від чотирьох тисяч гривень. Зекономити можна, якщо береш напрокат. Щоб доповнити образ нареченої необхідно ще близько шестисот гривень на макіяж, зачіску та манік’юр. Ціна ж на костюм для нареченого – вдвічі дешевша, діляться досвідом тернополяни Тетяна та Михайло. Молода сім’я Лавриченків планувала скромну вечірку, та на святкуванні весілля наполягли батьки.
– Якби вибирали ми – то скромна вечірка. Тому що воно якось легше на душі, спокійніше. Ми з жінкою уже розмовляли на ту тему, то краще скромніша вечірка, ніж якась понтова. Ми женемось для себе, а не для когось, щоб приїхати і показувати, що ми якісь круті, – розказали молодята Тетяна та Михайло.
Неодмінний атрибут весілля – обручки. Ціна найпростіших золотих від двох тисяч гривень. Як розповідають молодята, найбільш витратним виявилось замовлення ресторану – від ста двадцяти гривень з людини. Тамада та музиканти – це ще близько чотирьох тисяч. Послуги відео- та фотозйомки молодятам будуть коштувати від чотирьох тисяч гривень. Додайте витрати на запрошення та букетики для гостей, свічки, бокали, рушники та ікони.
– В нас, як я вже сказала, все буде по-скромному. Ніяких феєрверків, ніяких лімузинів. Ми скромно зробили собі сердечка такі – ліхтарики. Ліхтарики будемо запускати собі так, щоб душа радувалась. А феєрверки – зайва витрата грошей, воно не потрібно буде так сильно, – розказали молодята Лавриченко.
Щоб відсвяткувати сьогодні весілля, за нашими підрахунками, необхідно щонайменше 50 тисяч гривень, інформує сайт телекомпанії ТВ4

У Кременецькому районі село Плоске матиме цілодобове водопостачання

Дворазовий олімпійський чемпіон Василь Ломаченко покаже сьогодні у Тернополі майстер-клас