Тернопільщина: Серед членів ДВК – наркомани та сліпі

Поділитися

Хоча питання списків дільничих виборчих комісій досі є найгострішим на Тернопільщині й політичні суб’єкти інтенсивно вносять зміни членів ДВК, штаб ВО «Свобода» вирішив дослідити один із найменших районів області – Підгаєцький. Факти – показові

Про факти порушення виборчого законодавства заявляють у Тернопільській обласній організації ВО «Свобода». Зокрема, на виборчому округу №165, члени організації виявили у списках членів комісій так званих підставних осіб.

«Парламентська виборча кампанія 2012 року супроводжується нечуваним використанням адміністративного ресурсу, влада займається масовим тиском, підкупом та залякуванням членів окружних та дільничних виборчих комісій. У кожному з округів зафіксовано масові фальсифікації та підробку виборчої документації, маніпуляції при здійснення жеребкування до ОВК та ДВК, – заявив Олег Сиротюк, керівник Тернопільського обласного виборчого штабу ВО «Свобода». – Нами зафіксовано численні випадки подання в дільничні комісії кандидатур осіб, які не давали згоди на свою роботу в ДВК, отже, їхні підписи на заявах було підроблено та протиправно використано персональні дані. Таким чином до складу ДВК, у тому числі на керівні посади, потрапили люди, які перебувають у лікарнях після важких операцій, є інваліди з дитинства, хворі на церебральний параліч, незрячі тощо».

За даними, які є у ВО «Свобода», до списків виборчого округу №165 увійшов один сліпий спостерігач, один, який мав операцію на очах. Окрім цього, можна побачити прізвище людини, яка є інвалідом без двох ніг. Є інвалід дитинства з церебральним паралічем, в школу даний «спостерігач» не ходив, відповідно – неграмотний. Присутні у цьому списку й такі, які перенесли інсульт, люди, які не виходять з дому, чи страждають на розсіяний склероз. Більше того, список повниться не лише людьми пенсійного віку, але є й чоловіком 1923 року народження, тобто якому вже майже 90 років. Та найцікавішим напевно, на що звернули увагу свободівці, у списках є людина, яка вважається наркоманом та наразі перебуває у психлікарні.

І це результати тільки вибіркового аналізу складу дільничних комісій із найменшого району області. Про інші порушення ОПОРА повідомлятиме й надалі.


Святослав Липовецький,
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА в Тернопільській області

Тернопільщина: Ще один вокзал з політичною агітацією

Бабусин кіт вже взявся за Сергія Надала