Тернопільський бізнес допоможе вдосконалити податкове законодавство

Поділитися

У Тернополі відбулося регіональне громадське обговорення практики та проблем застосування податкового законодавства. Захід проводився з ініціативи територіального відділення Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України» за підтримки Державної податкової служби у Тернопільській області.

Учасниками заходу стали представники бізнесу, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, науковці та журналісти.

Захід об’єднав у стінах Центру Євростудій Тернопільського національного економічного університету понад пів сотні представників з п’яти областей.

«Ми започаткували проведення громадських обговорень податкового законодавства та змін, які відбулися у цій сфері за останні два роки. Спільно намагатимемося знайти перспективні шляхи вирішення тієї ситуації, яка склалася зараз в законодавстві», – розповів завідувач відділу комунікації та інформацій генеральної дирекції АППУ Олександр Ярема.

Серед актуальних проблем, які обговорили учасники заходу, були питання розбіжностей у податковому та бухгалтерському обліках, сплати авансових платежів із податку на прибуток, податкових пільг, а також спрощеної системи оподаткування.

Голова ДПС у Тернопільській області Олександр Вітрук зазначив: «Триває процес удосконалення податкового законодавства з метою спрощення процедур нарахування та сплати податків, подання податкової звітності, а також проведення податкових перевірок. Дуже важливим є подальше перетворення податкового відомства із фіскального органу у сервісну службу».

«Усі конструктивні пропозиції, що прозвучали в рамках ініціативи, ми спільно з податковою службою області узагальнимо та представимо дирекції Асоціації», – запевнив голова територіального відділення Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України» Ярослав Карпик.

Підсумком обговорення стане міжнародна конференція, що відбудеться у листопаді у Києві.

 

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю

ДПС у Тернопільській області

 

Обласна рада посприяла проведенню тренінгу для представників дільничних виборчих комісій

Для молоді Теребовлі відбувся семінар із руйнування передвиборчих інформаційних технологій