Тернополяни побували на «Ватрі» в Уніжі

Поділитися

Тернопільська молодь працювала, спілкувалась та розважалась у форматності “Кузня-УНІЖ”, що на Івано-Франківщині. 4-7 жовтня там пройшов молодіжний патріотичний табір «Повстанська ватра – 2012», організований «Молодіжним Націоналістичним Конгресом». 60 учасників зі всієї України віком 16-26 років окрім фізичної, інтелектуальної та мистецької складової програми табору, приділили час волонтерській роботі по облаштування території Кузні для себе та наступних подій.

 

Особливістю табору «Повстанська ватра» є спрямованість на інтереси сучасної активної молоді, тому його організатори щороку запрошують до спілкування музикантів, письменників, громадських діячів, істориків та інших людей, цікавих для учасників. Цьогоріч гостями «Ватри» були керівник Тернопільського осередку Всеукраїнської Федерації фрі-файту та контактних єдиноборств, тренер, суддя міжнародної категорії з фрі-файту Валерій Чоботарь, письменниця Марія Матіос, Експерт Інституту Політичної Освіти –  Олександр Солонтай та учасники тернопільського гурту «Фа-Мажор».

Традиційно на таборі проходили тренінги, семінари та лекції на теми національно-визвольних змагань, громадської діяльності, культури та бізнесу. Цьогорічна «Повстанська ватра» була присвячена відзначенню 70-ї річниці створення УПА, тому на заході була представлена велика сучасна виставка Центру досліджень визвольного руху «Армія нескорених».

«Повстанська ватра» виходить за рамки звичайного табору. Вона стала своєрідним майданчиком спілкування української молоді з прогресивними людьми. За кілька днів табору його учасники «варяться» в казані ідей, позитивного досвіду, інформації, необхідної для їхньої щоденної діяльності. Та табірні умови на природі і патріотична спрямованість відрізняють «Ватру» від традиційних тренінгів чи семінарів», – зазначає комендант табору Іван Ковалик.

Також учасники табору проходили смугу перешкод, грали регбі, пейнтбол. Вечорами, зібравшись навколо багаття, розважались разом з гуртом «Фа-мажор».

«Табір цікавий насамперед тим, що тут ти мусиш постійно думати, вмикати мозок, проявляти креатив. Ми навіть, щоб пообідати, показували якісь мініатюри, інколи виходило ціле шоу. Постійно дух змагань, цікаві люди, з якими є про що поговорити. Найбільше сподобалась смуга перешкод, яка охоплювала ліс і річку Дністер, і гурт «Фа-Мажор». Він грав дуже класні пісні – заряд на цілий рік», – ділиться враженнями учасник «Повстанської ватри» тернопільський студент Олег Гураль.

 

У Тернополі поговорять про меншини

Володимир Бойко: Псевдоопозиціонери борються за звання єдиного кандидата від влади