«УДАР» зібрав понад 3 тисячі заяв про корупцію. По кожній заяві буде розслідування у новоствореному Антикорупційному агентстві

Поділитися

Партія провела перший етап програми «Люстрація влади»

«Партія «УДАР» провела перший етап програми «Люстрація влади», що розгорнута на всій території України. «УДАР» зібрав понад 3 тисячі заяв про корупцію, які передасть новоствореному Антикорупційному агентству. Про це сьогодні на прес-конференції в Києві повідомив кандидат в народні депутати від партії Валентин Наливайченко.

«Державна корупція і безвідповідальність влади є ключовими загрозами для демократії та державності України. Саме тому ми бачимо основне завдання партії УДАР у зламі корупційної системи і відновлення демократії. Лише так можна розчистити можливості для цивілізованого розвитку України, підвищення якості життя відповідно до європейських стандартів. Ми хочемо, щоб УДАР став центром антикорупційної коаліції у парламенті та центром антикорупційного руху у суспільстві», – сказав Наливайченко.

Як відомо, «УДАР» у взаємодії  з громадськістю  розпочав збір  інформації щодо конкретних проявів корупції. З 5 вересня в агітаційних наметах «УДАРу» кожен громадянин, якого торкнулася корупція, отримав змогу заповнити спеціальні бланки та вкинути їх у скриньки. Залишити інформацію про корупціонерів можна в електронному вигляді – на спеціальному сайті www.stophabar.org

 Кандидат в народні депутати від партії «УДАР» Павло Розенко уточнив, що за попередніми результатами програми надійшло понад 3 тисячі звернень громадян. Із них 1,7 тисяч містили повідомлення про корупційні діяння. Решта містили конкретні рекомендації щодо подолання корупції в країні. Найчастіше громадяни скаржились на корупційні діяння посадових осіб та працівників місцевих органів влади, міліції, комунальних підприємств, закладів освіти, суддів. Павло Розенко подякував громадянам, які долучилися до програми і запевнив, що кожне звернення, отримане на першому етапі,  буде опрацьоване та взяте під контроль.

Відповідно до звернень громадян у рамках програми «Люстрація влади», найбільш корупціогенними сферами є: видача різноманітних дозволів/погоджень місцевими органами влади, виділення землі та незаконне збирання грошей за отримання безкоштовних адміністративних послуг, за вступ до ВНЗ, за лікування тощо. Серед найбільш згадуваних посад корупціонерів є посади міських голів та їх заступників, народних депутатів України, працівників міліції усіх рангів, суддів, директорів шкіл та інші.

Валентин Наливайченко наголосив: «УДАР» передасть усю зібрану інформація спеціальному антикорупційному органу, який буде створений для проведення люстрації в Україні, а також сформує спеціальну слідчу комісію Верховної Ради щодо розслідування корупції та фальсифікацій. Справи, по яких є докази, ми вже зараз передаємо до ГПУ. Програма «Люстрація влади» триватиме і буде розширена не тільки на корупціонерів, а й на фальсифікаторів волі виборців. Люстрації підлягатимуть всі  корупціонери і фальсифікатори».

 Він підкреслив: У команди партії «УДАР» є політична воля і мужність створити антикорупційне агентство, підпорядковане і підзвітне Верховній Раді. Саме воно буде тим реальним засобом, котрий поборюватиме корупцію. Керівним органом Антикорупційного агентства буде Громадська рада, до якої увійдуть також журналісти та правозахисники, які не заплямували себе корупційною співпрацею з владою. У роботі антикорупційного органу братимуть безпосередню участь громадські організації та журналісти, які складуть присягу у парламенті. Антикорупційне агентство буде під жорстким громадським контролем, постійно звітуватиме та оприлюднюватиме матеріали розслідувань фактів корупції та фальсифікацій.

 

Олексій Кайда спільно з представником німецького Червоного Хреста передали для тернопільських лікарень необхідний медичний інвентар

Микола Пазізін відтворив Корвет «Тернопіль» на полотні