Микола Пазізін відтворив Корвет «Тернопіль» на полотні

Поділитися

Художники різних вікових категорій Тернопілля представили шанувальникам живопису виставку, присвячену Дню художника. Своє професійне свято майстри пензля святкують на Покрову – 14 жовтня.

З цієї нагоди Тернопільська обласна організація Національної спілки художників України, яка згуртовує 56 кращих митців нашого краю, організувала виставку картин різних жанрів і поглядів. Особливістю виставки було те, що в ній брали участь митці різного віку – від наймолодших учнів художньої школи до ветеранів пензля.

«Професійне свято є хорошою нагодою не тільки для святкування, а й для підсумовування своєї творчої активності упродовж року. Показником успіху виставки у Тернополі стала значна кількість відвідувачів. Ще однією приємністю стала експозиція у Львові, де тернопільські художники 3 жовтня представили свої твори у палаці мистецтв. А в нашому місті 6 жовтня шанувальники мистецтв тепло вітали львівського із персональною виставкою художника Віктора Москалюка», – розповідає Микола Пазізін.

Особисто для Миколи Пазізіна показником активності художника є не тільки участь в обласних виставках, а й всеукраїнських. Так 12 жовтня він братиме участь у виставці до Дня художника в Києві у Центральному будинку художника.

Загалом участь у різного роду мистецьких заходах для Миколи Пазізіна – звичне явище. Щороку він є учасником 10-15 виставок різного рівня. Організовує митець і власні експозиції.

В липні цього року його виставкою відкривався Другий міжнародний пленер партнерських міст Німеччини, Франції, Польщі Чехії та України, що відбувся у Хожуві.

Але найбільше вражень, як зазначає сам художник, отримав під час перебування та творчої роботи на корветі «Тернопіль».

«Мені пощастило відчути ритм життя на флоті – завдяки участі у параді військово-морських сил України. Для мене це вже була друга можливість попрацювати на цьому військовому судні і продовжити збір матеріалів про героїчні будні чорноморців, – зауважив художник. – Результатом першої поїздки стали твори, які я демонстрував у 2010 році на персональній виставці у Тернополі та Всеукраїнській виставці у Києві з нагоди 65-ї річниці великої перемоги. Зображення корвету «Тернопіль» постійно експонується на кораблі».

«УДАР» зібрав понад 3 тисячі заяв про корупцію. По кожній заяві буде розслідування у новоствореному Антикорупційному агентстві

Держфінінспекція в Тернопільській області бере під особливий контроль порушення законодавства про оплату праці у сфері освіти