Відомі українці та тернополяни сказали своє слово за Михайла Ратушняка

Поділитися

Юрій ШУХЕВИЧ – Герой України, багатолітній політв’язень

Вірю, дорогі тернополяни, що вам вистачить мудрості й проникливості, аби віддати свої голоси за Михайла Ратушняка – політика нової генерації, – який захищатиме у ВР не тільки ваші інтереси, а інтереси усієї України. Як на мене, він єдиний серед претендентів на високий мандат, що не переслідує корисливих цілей, а повністю перейнятий долею людей і держави.

Левко ЛУК’ЯНЕНКО –  Герой України, багатолітній політв’язень

 Усі ми любимо свою Україну і прагнемо бачити її щасливою і заможньою, але як мало людей готових на самопожертву заради неї. Михайло Ратушняк – високий взірець політика-патріота, для якого між словом і ділом немає зазору. 

 

 Петро САЛО –   отець греко-католицької церкви, виконавчий директор Марійського центру с. Заглинна

Михайло Ратушняк – добро творча людина і дарувати людям добро – це для нього визначальне.

Талант буває різний: художника, письменника, музиканта, співака… У Михайла Ратушняка рідкісний талант – нести до людей світло, дарувати радість.

Він щасливий, коли робить щасливим інших.


Олег ГЕРМАН – професор, поет, заслужений діяч мистецтв України

 Мов осіннє листя осипають нині людей «щедрі обіцяльники» та літають над селами й містами «патріотичні янголи». Таких –  «до кольору та вибору», але мудрість гласить «судіть за ділами їх». До цього запрошую і вас. Є особистості, для яких Україна починається від колиски, від прагнення жертовно берегти і творити її. Є люди, які не періодично, а повсякденно возводять Храм майбутнього без порожнього галасу та показухи. Є постаті,  яким віриш, бо не раз пересвідчувався у їх порядності. Я знаю таких і хочу представити одного з них. Михайло Ратушняк несе Бога і дух українства не заради реклами, а для творення добра.

 

 Михайло АНДРЕЙЧИН – професор, член-кореспондент Національної академії медичних наук України,  голова Тернопільського обласного осередку Наукового товариства ім.Т.Шевченка

 Михайло Ратушняк належить до тих, поки що небагатьох українців, які надають матеріальну допомогу медицині та культурі, не рекламуючи свої вчинки. Три роки тому він з власної ініціативи профінансував євроремонт санпропускника інфекційного стаціонару, але жодного разу я не чув, щоб цей благодійник публічно згадав про свою допомогу. Він також уже декілька років фінансує разом з спілкою підприємців «Українська справа» конкурс Всеукраїнської премії братів Лепких і цим підтримує талановитих діячів культури і науки.

 Ярослав ЛЕМІШКА – народний артист України

 Мене вражає його безкорисливість. Як справжній християнин, він творить добро, не сподіваючись на вдячність. Він не каже: «Виберіть мене і я вам допоможу», а завжди, скільки знаю його, робить це безкорисливо, щиро і самовіддано.

 

 Петро СОРОКА – письменник, доцент кафедри теорії літератури ТНПУ ім. В. Гнатюка, член міжнародного ПЕН-клубу

 Переконаний, тернополяни розуміють, що сьогодні не стоїть питання: переможе на цих виборах чи програє Михайло Ратушняк? Питання стоїть так: виграє ці вибори чи програє ГРОМАДА.

Михайло Ратушняк – виразник інтересів ГРОМАДИ, а отже наших з вами інтересів. Виграє він – виграємо ми!!!


Олег МУСІЙЧУК – народний артист України, головний режисер Тернопільського обласного драматичного театру імені Тараса Шевченка

 Тепер вже ні в кого не має ілюзій щодо зверхників, які захопили і намагаються всіма засобами втримати владу. Отож знову нахабно обіцяють, сподіваючись на нашу коротку пам’ять. Але є передвиборчі обіцянки і реальні справи. Про Михайла Ратушняка ще до особистого знайомства я дізнався по його безкорисливих повсякденних діяннях. І не в період політичних кампаній, а завжди. То ж якщо ми прагнемо тієї політики, якої прагнемо, творити її мають не політикани, не ті, що від неї безчесно годуються, а ті, що здатні робити добрі справи повсякчас, ті, в кого в серці передовсім життєва філософія честі і гідності власної нації.


Сергій ТКАЧЕНКО – науковець, перекладач з багатьох мов світу, співробітник секретаріату ООН в Нью-Йорку

 Михайло Ратушняк – політик нової генерації, європеєць за рівнем мислення і освіти, українець за духом, свідомий тої високої місії, яку поклали на нього люди, доля і час.


Володимир ВЕРМІНСЬКИЙ –  співак і композитор

 Михайло Ратушняк для мене особисто – це передусім людина слова і честі. А ще справжній патріот, який не одіває вишиванку перед виборами і не розкидається солодкими обіцянками. Це порядний чоловік, який заслуговує представляти наш край, наші звичаї, культуру, традиції, мову та інтереси суспільства на найвищому рівні. Я радий і гордий від того, що у Тернополі є політик такого високого морального і духовного рівня.


Віктор РОГ – заступник директора Центру національного відродження ім. С. Бандери,  редактор видання ОУН “Шлях Перемоги”

  Михайло Ратушняк особливу увагу приділяє культурі та мистецтву, розвитку духовності і становленню підростаючого покоління. Він добре розуміє роль книги в нашому духовному житті, долучається до книговидання і робить все для того, щоб книга потрапила в потрібні руки, дійшла до найширшого читацького загалу.

Прошумить передвиборча компанія, вляжуться пристасті, а книга залишиться на столі чи в книгозбірні вдумливого читача, буде продовжувати свою високу місію духовного становлення людини.

 

 Гриць ДРАПАК – народний артист України

 Знаю Михайла Ратушняка як спокійного, інтелігентного, мудрого бізнесмена-мецената, який безкорисливо допомагає людям. Я поважаю таких людей, які будують Україну працею, а не гаслами. Він живе ділом, дбає про нашу культуру, цікавиться книгами і намагається донести їх до масового читача, а це сьогодні рідкість. Поважаю його як людину благородну, самовіддану, жертовну. Дай Бог йому здоров’я!

 

 Борис СТЕФАНЧУК – завідуючий спеціалізованим кардіологічним відділенням 2-ї міської лікарні, позаштатний міський кардіолог, лікар вищої категорії

 Рідко бувають люди, які приходять і запитують: «Чим можна допомогти лікарні та її пацієнтам?».  Михайло Ратушняк саме такий. Він безкоштовно, не для піару перед черговими виборами, а без будь-яких розрахунків зробив ремонт санвузла в нашому відділенні. Усі ми – персонал і пацієнти – безмежно вдячні йому за цей благородний вчинок.
 

Богдан ІВАНОНЬКІВ – заслужений артист України

 Надзвичайно чесна, щира, добра і порядна людина в своїй праці, побуті та житті. Таких людей не те, що висувати, а просити треба, щоб ішли в Парламент, відстоювали наші інтереси, утверджували вільну Україну.

 Євген ФІЛЬ – голова правління Тернопільського обласного благодійного фонду «Цвіт вишиванки»

 Сьогодні мистецтво вишивки – це рушники, сорочки, ужиткові речі, а також високомистецькі картини, які за багатством кольорів і відтінків не поступаються кращим живописним роботам, зробленим великими майстрами пензля.

Відрадно, що Михайло Ратушняк тонко розуміється на вишивці, підтримує наші починання та є одним із засновників та організаторів популярного в нашому краї фестивалю «Цвіт вишиванки», який  ось уже 5 років успішно проводився у Тернополі.


Віталій ВОВК – голова ТОО Молодіжного націоналістичного конгресу

 Михайло Ратушняк – один з небагатьох меценатів, який любить Україну до глибини своєї кишені. Яскравим свідченням цього є, на мою думку, підтримка популярної в нашому краї теренової гри «Антонівці – Гурби» та молодіжного табору «Легенда УПА». Важко перелічити скільки молодих людей здобули тут спортивний і духовний вишкіл, пройшли через школу національного виховання, скільки Україна отримала свідомих, високодуховних, готових на самопожертву молодих патріотів. Це внесок, який переоцінити неможливо, адже працює він на майбутнє України.

Молоді націоналісти – за Михайла Ратушняка.

 

 Олександр ВАРАКУТА, голова ТОО «Спілка офіцерів України», викладач ТНПУ ім. В.Гнатюка

 Щороку в Тернопільському національному педагогічному університеті ім. В.Гнатюка проводиться творчий конкурс «Гармонія культури здорової нації», де кращі студентські роботи відзначаються нагородами. Завдяки щедрому меценатству Михайла Ратушняка кількість учасників цього конкурсу незмінно зростає.

Однак, М.Ратушняк не тільки меценат, але і політик, який буде гідно представляти тернопільську громаду в парламенті та захищати її інтереси.

                       

Іванна БАКУШЕВИЧ – проректор Тернопільського інституту соціальних та інформаційних технологій

 Таких людей, як Михайло Ратушняк, надзвичайно мало. Він винятково відповідальний підприємець, який думає не лише про себе, а й про людей, які його оточують. На жаль, більшість бізнесменів сьогодні збагачуються тільки для себе, а М.Ратушняк заробляє і віддає іншим. Це подивовує і захоплює.  Як відрадно і приємно мати з ним справу.


Богдан МЕЛЬНИЧУК – письменник, заслужений діяч мистецтв України, лауреат міжнародних та всеукраїнських літературно-мистецьких премій

 Як журналісту та письменнику мені пощастило спілкуватись з багатьма відомими людьми нашої країни. Але далеко не всі вони витримали б перевірку на детекторі українства, якщо б він був. А Михайло Ратушняк, без сумніву пройшов би її успішно. Бо він істинний українець, що постійно готовий допомогти тим, хто цього потребує.


Олег ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ – директор Тернопільської школи № 14 ім. Б.Лепкого:

 Знаю п. Михайла багато років, тому із впевненістю можу сказати: якщо у майбутньому парламенті країни буде більшість таких національно свідомих депутатів, як він, то ганебний закон «Про засади мовної політики» скасують.

Крім того, п. Михайло талановитий підприємець та вмілий керівник, який знає як зробити, щоб підприємство працювало успішно, давало людям можливість утримувати свої сім’ї, сплачувало податки державі.

І нарешті хочу відзначити його як доброго мецената. Немає, напевно, жодної справи в місті, до якої б він не був причетний.

Переконаний, Михайло Ратушняк буде гідно представляти місто і його жителів у Верховній Раді України.

 

 Ганна  ЯРЕМА – директор Тернопільської  школи № 19

 Михайло Ратушняк – патріот України, християнин, людина високої моралі, завжди готовий допомогти і підтримати інших, щедрий в любові до людей, меценат всього українського і християнського, самовідданий у праці і примноженні добра у світі. Таким я знаю його, таким поважаю і безмежно ціную.


Олег ФЕДОРІВ –  художник, учитель,  громадський діяч

 Михайло Ратушняк – це людина, яка не байдужа до духовного життя тернополян. Він особисто допомагає відомим митцям краю – поетам, художникам і простим людям, які потребують допомоги. Певен, що його розсудливість, кмітливість, логічне мислення, справжній патріотизм і тісний зв’язок з простими людьми зіграють неабияку роль на високому посту народного депутата.

Переконаний, що Михайло Ратушняк – корінний тернополянин – не покине рідне місто, буде дбати про інтереси його громадян і сміливо дивитися в очі тим виборцям, які віддали за нього свій голос.

 

  Григорій РИБАК – директор Тернопільської школи №9

 Михайло Ратушняк – випускник нашої школи, її гордість і слава. Сьогодні він глибокий  аналітик, що добився вагомих успіхів у бізнесі. Крім того, Михайло – взірцевий сім’янин, який піклується про дітей та дружину, любить свою матір, яка була і залишається для нього порадником і духовним авторитетом. А ще він енергійний, дієвий. Справжній українець по духу і волі, відданий нашій ГРОМАДІ.

 

 Анатолій КРИЖАНІВСЬКИЙ – директор Тернопільської української гімназії ім. І. Франка

 Михайло Ратушняк – українець, патріот. Щирий, відкритий, професіонал, організатор, людина самодостатня, що знає ціну людської праці. Йому небайдуже, якою буде Україна через 5, 10, 50 років. І при цьому він завжди готовий підтримати, безкорисливо допомогти школам міста. Це наша людина, наш обранець!


Володимир ШИНКЕ – приватний підприємець

 Людина, яка зробила багато для своїх працівників, родини, християнської громади багато чого зможе зробити і для всього нашого міста. Діє неписаний закон: якщо підприємець успішний у повсякденній діяльності, то успішно зможе відстоювати інтереси ГРОМАДИ у Верховній Раді.

Валентин Наливайченко: «За Миколу Люшняка беру особисту відповідальність!»

43 тисячі мешканців Тернопільщині злидні привели в центри зайнятості