Віталій Кличко: «Ми йдемо в політику, щоб змінити правила. Разом ми переможемо!»

Поділитися

Велелюдно учора ввечері було на Театральному майдані в Тернополі. Люди різного віку — від найменших до зовсім стареньких — зійшлися, аби побачити й почути одного із найшановніших українців, лідера партії «УДАР» Віталія Кличка. Юрба розтягнулася від сходів театру до пам’ятника Незалежності. Ще задовго до приїзду столичного гостя тернополяни скандували прізвище, яке у більшості асоціюється із чисельними перемогами й гордістю за Україну. Власне, з подяки за підтримку, яку відчував перед кожним вирішальним боєм, де б він не відбувався, і розпочав свій виступ Віталій Кличко в Тернополі. «Але сьогодні я приїхав до вас не як спортсмен, а як політик, — зазначив він, — щоб розповісти про завдання, цілі й цінності, з якими наша політична сила іде до парламенту».

Далі він з гіркотою констатував, що за двадцять з лишком років незалежності Україна не змогла забезпечити своїм громадянам такого рівня життя, як Польща, Чехія, Словаччина та інші європейські сусіди, з якими ми мали практично однакові стартові можливості. Тож «УДАР» має на меті передовсім реалізувати наступні засади своєї виборчої програми: зламати корупційну систему; встановити контроль громадян над державою; побудувати країну рівних можливостей; надати владу місцевим громадам; досягти європейських стандартів життя.

«Колись я мріяв здобути пояси, які мали Ленокс Люьюїс, Майк Тайсон та інші відомі боксери, і досягнув цього,  — зізнався Віталій Кличко. — Тепер мрію, щоб Україна стала європейською державою із високим рівнем життя. Ми —  вже європейці, географічно й ментально, але досі нам не щастило із владою. Країною керували і керують люди, які дбають лише про те, щоб набити власні кишені. Ми йдемо в політику, щоб змінити правила гри, і разом ми переможемо!».

Зазначивши, що перед “УДАРом” стоїть два головних завдання — усунути від влади прямих опонентів, до яких належить Партія регіонів і їхні сателіти на кшталт КПУ, а також сформувати якісно новий парламент, Віталій Кличко представив громаді кандидатів, які балотуються від Тернопільщини. На сцені поруч із лідером партії з’явилися Віталій Максимов (в/о №163), Віталій Ломакович (в/о№164), Володимир Петровський (в/о №165), Микола Люшняк (в/о №166), Олег Ваврик  (в/о №167).

«Ми добирали людей у команду за трьома критеріями, — розповів Віталій Кличко. — У них має бути блиск в очах, вони мають бути відмінними фахівцями і високоморальними людьми. Для нас важлива довіра виборців. І ви маєте знати; ці люди ніколи не стануть «тушками». За ідею можна померти, за гроші — ніколи!». Лідер партії наголосив, що кожен із кандидатів давав публічну присягу (відеозаписи можна переглянути в Інтернеті на сайті партії), що ніколи не зрадить ні партію, ні своїх виборців, і в жодному разі не перейде у табір опонентів. На підтвердження його слів кандидат від Тернополя Віталій Максимов заприсягся ще й перед присутніми на Театральній площі.

Далі Віталій Кличко запропонував усім бажаючим ставити свої запитання. Людей, зокрема, цікавило, як він ставиться до горезвісного мовного закону, чи підтримуватиме «УДАР» малий і середній бізнес, чи ініціюватиме зняття недоторканості з народних депутатів тощо.

«В Україні державна мова однозначно має бути українською!» — зазначив Віталій Кличко, зірвавши шквал аплодисментів і схвальних вигуків.

За малим і середнім бізнесом — зміцнення економіки держави,  переконаний він.   Тож «УДАР» ініціюватиме встановлення нульової ставки податку на прибуток для новостворених підприємств – на 3 роки, для створених на депресивних територіях і  в селах — на 5 років, а також скорочення кількості державних органів, які мають дозвільні, контрольні та каральні повноваження.

На думку Віталія Кличка, людині, яка йде в парламент, щоб розбудовувати державу і запроваджувати реформи, а не ховатися від закону чи відстоювати власний бізнес, недоторканість не потрібна. «Для людей, які прийшли в «УДАР», репутація — понад усе», — запевнив він.

Свій виступ Віталій Кличко закінчив гаслом «Слава Україні!». І, мабуть, не одній людині подумалось, що сьогодні традиційна відповідь — «Героям слава!», яка сколихнула Театральний майдан, великою мірою стосується і його самого.

Завдяки ветеринарній міліції півтори тонни неякісно м’яса не потрапили на стіл споживачів

У рамках навчань «Перспектива-2012» військкомати Тернопільщини відпрацьовують питання територіальної оборони