Вибори– 2012: Округ 164

Поділитися

Опитування виборців на виході з виборчих дільниць в день виборів Верховної Ради України  28 жовтня 2012 року

Екзіт-пол „ВИБОРи – 2012: округ 164”

 Центр «Соціальний моніторинг» разом з Українським інститутом соціальних досліджень ім. Олександра Яременка 28 жовтня 2012 р., в день виборів народних депутатів України, проводитимуть опитування виборців на виході з виборчих дільниць в окрузі №164.

Головною метою опитування виборців на виході з дільниць (екзіт-полу) є контроль з ходом голосування за кандидатів у депутати по одномандатному виборчому округу № 164.

Всього буде опитано більше 4000 осіб.

Екзіт-пол буде проводитися методом самозаповнення респондентами міні-анкет з наступним вкиданням у спеціальну скриньку. Метод імітує процедуру таємного голосування.

Збір даних з виборчих дільниць проводитиметься в день виборів тричі, що дозволить мати інформацію станом на 12.00, 18.00 та 20.00.

Отримані результати будуть репрезентативні на рівні округу №164. Статистична похибка не перевищуватиме 1,58% для кандидатів-лідерів та 0,95% для інших.

Для забезпечення збору даних будуть задіяні постійні мережі інтерв’юерів Центру «Соціальний моніторинг» і Українського інституту соціальних досліджень ім. О.Яременка.

До відома:

Екзіт-пол є однією з форм громадського контролю за чесністю виборів.

Центр «Соціальний моніторинг» і Український інститут соціальних досліджень ім. О.Яременка мають тривалий досвід проведення екзіт-полів (1998, 1999, 2002, 2004, 2010 роки). Їхні постійно діючі мережі інтерв’юерів неодноразово реалізовували ці опитування.

Наукові персонали Інституту та Центру є колективними членами Соціологічної асоціації України. Організації акредитовані для проведення національних соціологічних опитувань. У своїй роботі вони керуються принципами професійної етики соціологів та громадянської відповідальності.

В Тернополі народні месники застерігають тих, хто продався регіоналам (фотодоказ)

Максімов і Олійник – провладні?