Головний із «соколят» Ігор Бойчук озеленив дитячий майданчик на БАМі

Поділитися

Більше п’ятдесяти саджанців на дитячому майданчику висадили члени організації «Сокіл». Молоді патріоти відгукнулися на прохання жителів прилеглих будинків. Допомагали озеленити двір навіть діти.

Дуб, ялина, клен, сосна… Члени молодіжної громадської організації «Сокіл» не вперше тримають ці саджанці в руках. Вони вже встигли висадити алеї у парках Національного відродження та Топільче, в районах області. Дитячий майданчик озеленюють вперше. «В нас є знайомі мешканці цих будинків, вони й попросили озеленити майданчик. У великому дворі майже не було зелених насаджень» – каже голова Тернопільського обласного осередку молодіжної громадської організації «Сокіл» Ігор Бойчук.

Саджанці придбали за членські внески. Висаджували голіруч члени організації. «Це ті люди, які вже не раз саджали дерева. Ми не лише садимо дерева, ми займаємося і реконструкцією пам’яток. Тож працювати вони звикли. – сказав Ігор Бойчук. – До того ж, в нас якщо є наказ – то він не обговорюється, але і без того кожен сам розуміє, що ми організація патріотичного характеру і для нас є основним, щоб наше місто, наша країна, були прекрасними. Адже тут будуть жити наші діти, внуки».

Допомагали створити, в перспективі, зелену алею навіть діти. Наймолодший помічник – Давид, йому чотири роки. Як справжній мужчина – він не багатослівний. Сказав лише, що в їхньому дворі до сьогодні було тільки одне дерево. Проблему вирішив миттєво. Посадив першу власну сосну. Зізнався, буде слідкувати, як росте деревце.

Організатори озеленення сподіваються, що за кілька років із саджанців виросте чудова алея. «Ті дерева, які ростуть в парках, їх ніхто не ламає. А от в дворах, буває, крадуть, ламають. Але переважна більшість цих дерев залишається рости. І це, звичайно, тішить» – сказав голова обласного осередку молодіжної громадської організації «Сокіл» Ігор Бойчук.

У перспективі на найближчі тижні – до настання морозів озеленити ще один двір.

Юрій Чижмарь – новий голова Тернопільської облради або канібал-заступник

88-річна бабуся зі Скалата заспівала неймовірно патріотичну пісню (відео)