Які податки за продаж автомобіля?

Поділитися

Я не є приватним підприємцем, маю у власності (бувший у користуванні) легковий автомобіль марки „Волга”. Хочу його продати. Чи буду сплачувати податок?

Відповідає головний державний податковий інспектор відділу взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об’єднаної ДПІ Павло Копча:

Так, звичайно. Чинним законодавством передбачено, що дохід, отриманий фізичною особою від продажу об’єкта рухомого майна протягом звітного податкового року іншій фізособі, оподатковується за ставкою 5%. Проте, винятком є доходи від продажу одного з таких об’єктів рухомого майна: легкового автомобіля, мотоцикла, моторолера. Якщо продаж таких транспортних засобів здійснюється не частіше одного разу протягом року, то доходи продавця від зазначених операцій оподатковуються за ставкою 1%.

Для визначення ставки береться оціночна вартість такого рухомого майна. Варто мати на увазі, що посвідчення договору купівлі-продажу нотаріус здійснює за наявності оціночної вартості такого автомобіля та документа про сплату податку до бюджету.

Аварія на Острозького (відео)

Цирк у Тернополі (відео)