Колишній банківський працівник виявився шахраєм

Поділитися

Оперативники підрозділу боротьби з кіберзлочинністю УМВС в області за підозрою у причетності до шахрайських дій затримали молодого чоловіка родом з Коломиї Івано-Франківської області.
Дві жительки із Задарова та Ковалівки Монастириського району стали жертвами нового різновиду шахрайства. Жінкам обіцяли заміну пін-коду, натомість поцупили з їхніх кредиток понад дві та чотири тисячі гривень.
Як розповіла одна з потерпілих, до неї на мобільний зателефонував невідомий, котрий представився співробітником банківської установи. Абонент звернувся до неї на ім’я, по-батькові, назвав навіть прізвище і повідомив, про необхідність змінити пін-код кредитної картки. Пропозицію обґрунтував, мовляв, його колега, котрий оформлював кредитний документ, звільнився з негативних причин, тому є ризик втратити кошти. Без зайвих вагань жінка назвала заповітні цифри і стала очікувати на смс-повідомлення зі зміненим кодом. Вісточка прийшла, щоправда іншого змісту – йшлося , що з картки знято чотири тисячі сто гривень.
Потерпіла одразу звернулась до міліції. Жінка розповіла усе, як сталося, а правоохоронці почали негайно з’ясовувати хто ж причетний до шахрайства? Виявилося, гроші зняли в одному з районів Івано-Франківської області. Наступного дня із подібною заявою до міліціонерів звернулася ще одна потерпіла. Схема, за якою розвели сільську вчительку на понад дві тисячі гривень, – ідентична. Послуги зі зміни пін-коду вартували чималих сум й іншим потерпілим. На даний час уже встановлено, що жертвами подібного роду шахрайства стали жителі Гусятинщини та сусідніх районів Івано-Франківської області. «Ексклюзивні» афери з кредитними картками двох жительок Монастирищини прокрутив 24-річний коломийчанин. Було встановлено, що підозрюваний дійсно мав стосунок до банківської установи, щоправда, в минулому.

49-річного жителя села Великий Глибочок Тернопільського району міліціонери заарештували за підозрою у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень. Інвалід першої групи, незважаючи на безпорадне становище, аж занадто часто хапався за ніж

Історичне відкриття в педуніверситеті