Лісова дорога з’єднає чотири села

Поділитися


Цьогоріч у Білецькому лісництві, яке входить до держпідприємства «Чортківське лісове господарство»  побудовано 2 кілометри лісової дороги. Також у попередні роки побудовано 5 кілометрів. Планується з’єднати чотири села – Біле, Бичківці, Скородинці і Білобожницю – так, щоб був кращий виїзд до головних трас.

Будівництво доріг проводиться за рахунок власних коштів підприємства. Лісівникам Чортківщини вдалося значно здешевити вартість будівництва лісових полотен, адже будівельні матеріали взято з місцевих кар’єрів. Кошти витрачаються лише на транспортні витрати. За словами лісничого Білецького лісництва Михайла Демковича, місцева влада також дещо посприяла в цьому. Зокрема, сільський голова села Біле дав дозвіл на взяття кам’янистих розсипів із місцевого кар’єра. Крім того, на території села є і приватний кар’єр, власник якого добуваючи пісок, дозволив лісівникам брати поверхневий шар для підсипки доріг, такий як камінь, щебінь, пісок.

Завдяки місцевим кар’єрам й зменшилася собівартість будівельних матеріалів. За словами Михайла Миколайовича за щебінь їм довелося б заплатити вдвічі більше. Адже різниця вагома – вести камінь за 100 кілометрів чи брати його на місці. Тож платили лише за транспорт та витрати на дизпаливо. Тож на будівництво двох кілометрів добротного лісополотна витратили 70 тисяч гривень плюс витрати на пальне. Загалом вийшло майже 120 тисяч гривень. Якщо б купували щебінь, цю суму потрібно було б помножити на два.

Прес-служба Тернопільського облуправління ЛМГ

Потап і Настя Каменських запрошують тернополян до кліпу

Тиждень оздоровлення сімейних стосунків у Тернополі