На Чортківщині затримали спритного злодія-наркомана

Поділитися

Чортківські оперативники за підозрою у вчиненні серійних крадіжок затримали 28-річного жителя райцентру.

    Молодий чоловік обкрадав приватні помешкання, розважальні заклади і навіть школи та садочки, аби роздобути гроші на чергову дозу дурману. Наркотична залежність уже втретє привела чортківчанина на лаву підсудних.
Як розповідає арештований, вперше спробував дурман у 2003 році. Саме тоді «добрі» друзі пригостили першою дозою. Грошей за це не взяли. Не просили розрахуватися і вдруге, і втретє. Та коли організм парубка уже вимагав «допінгу», сказали, що треба нести «бабки».
Задовольняти потреби організму вбивчою речовиною грошей не вистачало. Тим більше, що в колись благополучній родині почалися проблеми, тож родичі особливо не вникали чим живе їхнє чадо. А юнак уже дійшов до межі, за якою – кримінал.
З місць позбавлення волі чортківчанин повернувся у квітні цього року. Зарікся – ніяких наркотиків, потрібно налагоджувати особисте життя, думати про майбутнє. Та не так сталося як гадалося. У буденні проблеми та негаразди знову втрутилися «добродії», які запропонували внести барв до сірої реальності. Ні матір, котра перебуває за кордоном, ні батько, котрий топить свою долю в оковитій, ні рідний брат, що зайнятий проблемами своєї родини, не допомогли протистояти спокусі. Вбивчий бумеранг знову закрутився.
Молодий чоловік лягав спати і прокидався з однією думкою – потрібні гроші на дозу. Ця вбивча потреба гонила його по людських обійстях, барах, торгових закладах, лікарнях, школах і навіть дитячих садочках.
– Я нікого не бив, не грабував, не відбирав насильно. Тихо заходив до будь-якого приміщення і шукав що б вкрасти, аби обміняти на наркотики, – розповідає арештований. – Розумів, що своїми діями завдаю шкоди людям, але іншого шляху не знаходив. Мені потрібна була доза.
Зі слів молодика після кожної злодійської вилазки він ішов до церкви і просив прощення за свої гріхи. Та навіть покаяння не змінювало його.
Як розповів перший заступник начальника Чортківського райвідділу внутрішніх справ Андрій Свинарчук, уже задокументовано двадцять фактів крадіжок, вчинених зловмисником. Але щоразу, під час слідчих експериментів, арештований згадує все нові та нові злодіяння.
Пік активної діяльності підозрюваного припав на вересень-жовтень. Тоді по декілька разів на тиждень, а, бувало, що й двічі на день, він когось обкрадав. Жіночі сумочки, гаманці, учнівські портфелі, портмоне, виручка з барів, торгових закладів – зловмисник не гребував нічим. Забирав звідти переважно мобільні телефони та готівку, а решту речей не викидав – ховав десь поблизу. Уже під час відтворення подій правоохоронці знайшли чимало краденого та повернули власникам.
Зі слів Андрія Свинарчука, більшість потерпілих про дрібні крадіжки не повідомляли правоохоронців, тому, затримавши зловмисника, їм довелося самотужки розшукувати тих, хто став його жертвами.
Судового вироку підозрюваний чекає під вартою. Кримінальні справи, порушені за частинами другою та третьою статті 185 Кримінального кодексу України, в результаті обернуться чималим в’язничним терміном.

За ноутбук – 6 років тюрми!

Затримано двох хакерів, які обікрали підприємство на пів мільйона!