На Тернопільщині за втручання прокуратури поновлено права понад 200 дітей

Поділитися

Проаналізувавши стан підліткової злочинності, прокуратурою з’ясовано, що майже 80% злочинів, вчинених дітьми, носять корисливий характер. Саме незайнятість та відсутність у молоді стабільного заробітку сприяє скоєнню ними кримінально-караних діянь.

 У зв’язку з наведеним, прокурорами перевірено дотримання органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, службами зайнятості, роботодавцями, вищими та професійно-технічними навчальними закладами законодавства про працю та працевлаштування дітей.

Перевірки засвідчили, що в області зазначеними уповноваженими органами та служба недостатньо приділяється уваги щодо працевлаштування молоді, насамперед, пільгових категорій та випускників навчальних закладів.

Внаслідок їхньої безконтрольності учні професійно-технічних училищ не отримують заробітну плату за проходження виробничої практики на підприємствах.

За підсумками перевірок, органами прокуратури області внесено понад 50 документів реагування, ініційовано притягнення до відповідальності 30 посадових осіб органів влади та контролю.

Окрім того, за прокурорського втручання поновлено права понад 200 дітей та відшкодовано в їхню користь близько 50 тисяч гривень.

 Прес-служба прокуратури Тернопільської області

 

 

Двоє людей загинуло і двоє у лікарні (відео)

Платники податків Тернопільщини безкоштовно отримали понад 3 тис. сертифікатів ключів