Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет про кінець світу

Поділитися

У зв’язку з розповсюдженням у ЗМІ чуток про те, що 21 грудня 2012 р. станеться кінець світу, через що в суспільстві нагнітаються панічні настрої, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет дав коментар для «Церква.info», в якому розвіює безпідставні побоювання та закликає не довіряти фальшивим пророцтвам.

Зі Священного Писання та Передання Церкви ми знаємо твердо, що кінець світу обов’язково буде, і настане він під час другого пришестя Христового і Страшного Суду. Тоді всі померлі воскреснуть, а живі – переміняться, і всі люди постануть перед Богом дати відповідь за своє життя. Праведники увійдуть у блаженну вічність з Богом, грішники підуть на вічні муки. Земля і все, що на ній, згорить, і буде нове небо і нова земля.
Кінець світу не буде наслідком природних причин, в тому числі будь-яких астрономічних явищ. Так, наближення кінця світу буде супроводжуватися збільшенням числа стихійних лих, знаменнями з неба, голодом, війнами та іншими бідами. Але причиною кінця світу буде моральне падіння людей, а не так званий парад планет чи «закінчення календаря майя».
Це моральне падіння приведе до того, що людство впаде у найгірші гріхи та беззаконня. І підсумком цього падіння стане прихід антихриста – людини, яка з допомогою диявола отримає владу над світом, і якій будуть поклонятися, як богу. Його правління триватиме три з половиною роки, після чого і станеться друге пришестя Господа нашого Ісуса Христа, Який покладе край антихристовій владі та владі гріха взагалі.
Тому не мають ніякого сенсу ані поради, ані спроби «пережити кінець світу». Бо кінець прийде до всіх і всього, і всі люди постануть перед Судом Божим.
Слід також твердо пам’ятати про те, що говорить Господь: «Про день той і годину ніхто не знає, тільки Отець мій Небесний». Т
Тому і зараз, коли у ЗМІ та в розмовах серед людей говорять про певну конкретну дату кінця світу, Церква може сказати лише одне – не вірте і не бентежтеся! Бо всі ці розмови – неправда і походять від лукавого”.

24 листопада Україна та світ згадають мільйони вбитих під час геноциду

Василь Хомінець – претендент №1 на посаду голови Тернопільської обласної ради