Прокурор області Геннадій Мовчан почав по-своєму мести

Поділитися

Протидія корупції та злочинності, захист прав громадян від злочинних посягань – приоритетний напрям правоохоронних органів

 1 листопада 2012 у приміщенні прокуратури області відбулася координаційна нарада під головуванням прокурора області Геннадія Мовчана, за участі керівників правоохоронних органів області, на якій йшлося про стан протидії злочинності та корупції, захисту прав і свобод громадян та інтересів держави від злочинних посягань впродовж 9 місяців поточного року.

 

Прокурор області Геннадій Мовчан у своєму виступі зазначив, що протидія корупції та злочинності, захист прав громадян від протиправних діянь – один із пріоритетних напрямів роботи правоохоронних органів.

«Ми повинні своєчасно реагувати на порушення закону та вживати заходів до розкриття злочинів, а винні – нести відповідальність згідно чинного законодавства», – наголосив прокурор області.

Обговоривши стан протидії злочинності та корупції, захисту прав і свобод громадян та інтересів держави від злочинних посягань впродовж 9 місяців 2012 року, координаційна нарада зазначила, що правоохоронними органами області вжито комплекс заходів, спрямованих на стабілізацію криміногенної ситуації, зміцнення законності та правопорядку, захисту прав і свобод громадян та інтересів держави від злочинних посягань.

Водночас, на фоні, зниження на чверть рівня злочинності неповнолітніх, відбулося збільшення удвічі кількості вчинених ними злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних речовин. На третину більше затримано підлітків, які вчинили злочини у стані сп’яніння.

Неабияке занепокоєння викликає збільшення особливо тяжких злочинів, насамперед, умисних вбивств, дорожньо-транспортних пригод зі смертю потерпілих.

«Спільні дії правоохоронців повинні бути узгодженими для того, щоб кожен громадянин відчув реальний захист з боку держави» – наголосив Геннадій Мовчан.

За результатами обговорення та з метою підвищення ефективності протидії злочинності та корупції, захисту прав громадян та інтересів держави від злочинних посягань, належної практичної реалізації повноважень, визначених новим Кримінальним процесуальним кодексом України учасниками наради прийнято відповідну постанову.

 

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

У Тернопільській податкові презентували переваги електронної звітності

Тернопільські податківці “розсмішили”: кажуть, що в них черги пропали