Схеми „великого комбінатора” по-тернопільськи

Поділитися

У 2010році на виборах у м.Тернополі перемогу отримав „великий комбінатор” Надал Сергій Віталійович. І як великий комбінатор свою кар’єру розпочав з того, що на своїй же виборчій компанії, в своїх же побратимів зумів „позичити” 1 мільйон гривень,  який задекларував на свою дружину в якості матеріальної допомоги(інформація з декларації про доходи)…

В книзі,  презентованій перед виборами, він планував стати мером міста не менше ,як на  3 каденції. І можливо досяг би цього, однак припустився декількох суттєвих помилок . Суть яких полягає в тому, що не можна брати на ключові посади коханих, та людей , що в першу чергу думають про себе, а не про місто.

Призначення головним фінансистом двохсоттисячного міста людини, з якою Сергія Віталійовича  пов’язують більш тісні, можна сказати „душевно -амурні” стосунки є взагалі неприпустимим.

При попередніх мерах цю посаду займав Новосельський Зіновій Мар’янович, який з криком „шеф всьо пропало”, інколи чуть не вириваючи собі волосся на голові, інколи йому одному відомими ворожіннями та закляттями  більш – менш втримував бюджет міста в рамках виконання.

З приходом пані Остапчук в міській раді пропала здорова опозиція та тверезий погляд на речі. В 2010-2011році,  ще можна було кивати на владу попередню. Мол це вони такі погані. Але настав рік 2012, і … замість того, щоб зробити висновки, провести аналіз, та вигнати декого з своїх бездарних підлеглих, Сергій Надал не знайшов нічого кращого, як критикувати та пікетувати  казначейство Тернополя.

Дав вказівку ЖЕКам , –  ці привели людей. Замість того, щоб прибирати вулиці вже другий раз, за останній тиждень,  людей добровільно-примусово зігнали до ЦУМу.

В загальному акції вдалась на славу. Під масовку двірників розгорнули Свободівські прапори, в черговий раз «лаяли » владу, рвали на собі вишиту сорочку. В загальному все , як завжди…

Але є деякі нюанси про які мер просто промовчав.

Зверніть увагу міський голова пікетував не діючу владу, не голову ОДА, а казначейство. Чи не дивно?

Адже казначейство – це  звичайний банк. І якщо попередники Надала акумулювали на рахунки гроші для зарплат на протязі року, то вкінці року були кошти, і всі отримували зарплату.

Сергій Віталійович на початку року теж  поклав,  та не на ті рахунки. Помилився…

Сміх крізь сльози  в тому, що в школі за помилки в розв’язанні арифметичної задачі ставлять двійку, а в житті за дії бездарних керівників страждають звичайні люди – наші знайомі ,близькі, чи просто сусіди по площадці.

Наслідком  арифметичної помилки, мера і його команди, на кінець року,  буде  невиплата зарплатні (декого вже добровільно-примусово відправляють в відпустки за свій рахунок). На початку року , коли затверджували бюджет, коштів вистарчало. А в кінці року  – коштів немає.

Все дуже просто. З одних статей перекинули на інші, більш важливі. А куди саме, читайте нище.

Приблизний розвиток подій в грудні 2012року буде таким:

Пан Надал та пані Остапчук їдуть разом святкувати  Новий рік (за нашими даними в невеликому містечку в Альпах номера вже заброньовані).

В цей час, секретар ради БМВ ікс п’ятий -Турський  або заступник голови, „романтик з великої дороги” пан Стемковський зверниться до тернополян ,і озвучить приблизно таке : а Ви пам’ятаєте, як ми колись пікетували казначейство і казали що грошей не буде??? Ми ж попереджали!!! Вони вкрали ваші гроші!!!

А дійсно де ж гроші?

… на посаду заступника з Житлово – Комунального Г осподарства, прийшовши до влади, Сергій Віталійович призначив свого талановитого побратима – „романтика з великої дороги” пана Стемковського.

Я недаремно назвав пана Стемковський – „романтиком з великої дороги”. Адже з початком його керівництва:

– кусочок дорожного полотна від главпоштампу Тернополя  до „Бурячка” , обійшовся міському бюджету всього – навсього в 1мільйон гривень;

– асфальт по деяких дорогах (до котеджів побратимів з міської ради) прокладало КП «Теплокомуненерго»  під приводом „заміни теплотрас в приватному секторі”. Це він і друзям допоміг і ще й неіснуючі труби списав. І взагалі: які можуть бути теплотраси в приватному секторі? (борг Теплокомуненерго зріс на 10мільйонів гривень);

– всі Тернопільські фонтани почистили казну на по мільйону  гривень кожен (старі, добротні фонтани дивним чином списали, як купку каміння та перевезли в Байківці до вельмож міської ради на вілли.

– до слова хочеться сказати, що саме за рекомендацією пана Стеньковського мармур  на пам’ятник Незалежності замовляли аж в Китаї (1мільйон гривень). Крім того при проектуванні пам’ятника була отримана додаткова вигода в якості «премії від скульптора». Останній виявляється є близьким родичем одного з керівників міської ради.

– якщо ж зачепити тему освітлення вулиць, то виявляється, що з приходом Надала та його команди в Тернополі зникли всі спеціалісти, що вміють закручувати лампочки. Інакше як пояснити, що протягом 2011-2012року кошти міського бюджету по капітальному ремонту освітлення освоювались київською фірмою ТОВ «Софіт-Люкс». Яка гроші отримувала, і замість того ,щоб їх освоювати наймала на роботу наше Тернопільське міське комунальне підприємство «Тернопільміськсвітло». При цьому щоб ще більше вкрасти і не оголошувати конкурсу, документи розробляли так, щоб їх сума не перевищувала 300 000грн.(для прикладу ремонтні роботи в парку Т.Шевченка).

Тож недивно, що саме з його приходом в міську раду казна почала катастрофічно пустіти.

Всі роботи по місту „на основі тендеру” віддали фірмі з Луцька(розцінки якої вище Київських). Результатом цієї схеми стало відмивання грошей, в особливо великих розмірах, через іншу область. По документах договори на  прибирання наших вулиць, закупівлю солево-піщаної суміші для посипання доріг, і навіть вивезення ще не випавшого снігу  укладено з невідомою фірмою, а нашим Тернопільським організаціям наполегливо рекомендовано заключити договори підряду…

Коментарі як кажуть зайві…

…і щоб „прикрити” це все нас виводять під казначейство, попереджають про майбутні не виплати зарплат, і з цинічністю лобіюють чергову проплату для фірми – посередника з метою розграбувати залишки того, що десятками років будували наші батьки…

 

З повагою,

Працівник Тернопільської міської ради

 

P.S. Всі матеріали висвітлені вище відповідають дійсності та зберігаються в Тернопільській міській раді. Для їх отримання Вам достатньо написати звернення  з проханням про надання копій того чи іншого договору на виконані роботи. Єдине побажання : залишіть в себе копію заяви з відміткою про реєстрацію, що б часом Ваш лист „не загубили”…

Сьогодні у Тернопільській облраді перемиють кістки Азарову і Януковичу

Тернопільські інспектори виявили у Територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Бучацького району фінансові порушення, що призвели до втрат на суму 114 тис. грн