Тернопільські інспектори виявили у Територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Бучацького району фінансові порушення, що призвели до втрат на суму 114 тис. грн

Поділитися

Фахівці Держфінінспекції в Тернопільській області провели ревізію фінансово-господарської діяльності Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Бучацького району. У результаті проведеної роботи ними було виявлено фінансові порушення, що призвели до втрат на суму 114 тис. грн.

Практично кожна ревізія бюджетних та комунальних установ виявляє порушення, пов’язані з нарахуванням та виплатою заробітної плати, її індексації, надбавок тощо. Не став винятком і Територіальний центр, в якому було допущено виплату необґрунтованих надбавок, неправильне нарахування та виплату індексації заробітної плати, що призвело до зайвих витрат на оплату праці з нарахуваннями на загальну суму 95,8 тис. грн.

Територіальним центром в ревізійному періоді проводились утримання зайво нарахованої зарплати працівників за минулі роки на загальну суму 5,87 тис. гривень. Утримані кошти, відповідно до діючого законодавства мали повертатися до районного бюджету. Але так і не були перераховані.

Також встановлено, що Територіальним центром проведено оплату за природній газ, спожитий протягом січня-квітня поточного року Бариською сільською амбулаторією, яка є підрозділом Бучацької центральної районної комунальної лікарні, на суму 11,1 тис. грн.

За наслідками ревізії складено 6 протоколів про адміністративні правопорушення.

Про наслідки проведеної ревізії проінформовано прокуратуру району.

 

Схеми „великого комбінатора” по-тернопільськи

Чим Тернопіль цікавий?