У Тернопільському районі податківці вичавили на 11 мільйонів гривень більше, ніж торік

Поділитися

Протягом десяти місяців цього року надходження до місцевого бюджету Тернопільського району склали 56,2 млн. грн. Порівняно з минулим роком вони зросли на 11,6 млн. грн. Про це повідомив начальник Тернопільської об’єднаної ДПІ Петро Миколайович Якимчук під час засідання колегії райдержадміністрації, що відбулась нещодавно.

Він зазначив, що збільшення поступлень до казни району – результат тісної співпраці податкових органів з органами місцевого самоврядування, а також наслідок комфортних умов обслуговування платників податків. „Податкове відомство перебуває на шляху перетворення з фіскального органу в сервісну службу. Відтак змінюються пріоритети, – констатував очільник податкової. – Сьогодні ми проводимо особисті зустрічі з бізнесом, представниками громадянського суспільства, аби почути їхню думку з того чи іншого питання, донести позицію податкової служби, знайти спільне рішення проблемних питань.” Петро Миколайович наголосив, що податківці готові до діалогу. Адже, на пропозицію бізнесу вносять зміни до Податкового кодексу, з метою удосконалення його норм та спрощення ведення підприємницької діяльності.

Начальник податкової інспекції також акцентував увагу присутніх на дотриманні вимог трудового законодавства в частині оплати праці. Бо ж „сіра” зарплата  це не лише втрати місцевого бюджету, а й зменшення соціальних пільг, пенсійних накопичень, розмірів кредиту та трудових прав працівників. „Тому, якщо ми хочемо жити у європейській державі, то повинні починати з належної сплати податків, легалізації доходів, високої податкової культури,” – підсумував він, повідомляє відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об’єднаної ДПІ

На Тернопільщині кількість платників податків зростає

На Тернопільщині податковий прес почав давити у двічі сильніше