У Тернополі будуть рятувати дітей

Поділитися

Сьогодні у прес-центрі Українського дому “Перемога” о 12 годині відбулася конференція з приводу старту акції «Врятуй дитині життя», метою якої буде збір запасів крові для онкохворих дітей. Головним організатором акції виступає “Жіноча Січ” – жіночий референтурний підрозділ ТОО ВО “Тризуб” імені Степана Бандери. У конференції взяли участь:
Василь Лабайчук – голова ТОО ВО “Тризуб” імені Степана Бандери
Ірина Бревко – керівник “Жіночої Січі”
Ірина Водяна – прес-референт ТОО ВО “Тризуб” імені Степана Бандери
Христина Феркалюк – член “Жіночої Січі”, відповідальна за акцію “Врятуй дитині життя”

Розпочав прес-конференцію Василь Лабайчук, який взяв вступне слово і представив дівчат з “Жіночої Січі”, які детальніше розповіли про “Жіночу Січ” та про дану акцію.

Ірина Бревко, як керівник “Жіночої Січі” розповіла про те, що одним із завдань Жіночої Січі є суспільна робота. В рамках цього завдання було вирішено провести акцію «Подаруй дитині життя».На сайті “Тризуба” є інформація по збору крові онкохворим дітям, що лікуються в центрі онкогематології Київської дитячої лікарні Охматдит, тому на самому початку “Жіноча Січ” думала долучитись до цієї акції. Однак здавати кров в Тернополі і перевозити її до Києва надто складно та і в Тернополі є такі діти, тому було вирішено робити акцію на місці.

В м. Тернополі при гематологічному відділенні Тернопільської дитячої міської лікарні працюють волонтери, які допомагають діткам, котрі проходять там курс лікування. Спілкуючись з ними ми дізналися, що на даний момент потреба крові є дуже велика. Онкохворі діти, що проходять курс хіміотерапії постійно потребують переливання крові та компонентів крові. Використану кров для лікування дітей, яку вони беруть в банку крові, потрібно повернути, а повернути інколи немає звідки за браком донорів, так на даний монет в них також є борг крові. Дізнавшись про це, ми дійшли висновку, що така акція є вкрай необхідною і вирішили, що вона матиме щорічний характер. Дати проведення акції обрані неспроста, адже вона відбуватиметься в час святкування Миколая свята коли усі діти очікують подарунків від святого Миколая. Ми вважаємо, що для онкохворих діток такий подарунок як донорська кров є одним з найкращих, тому закликаємо усіх жителів міста долучитися до акції і стати святим Миколаєм для дітей, які лікуються в дитячому гематологічному відділенні дитячої міської лікарні.
Список фінансових партнерів усі можуть бачити на плакаті нашої акції.

Також значну допомогу у проведенні даної акції нам надав міський голова Сергій Надал.

Ми розраховуємо зібрати не менше ніж 100 донорів та сподіваємося, що спільними зусиллями нам вдасться зібрати кров та допомогти діткам.

Ірина Водяна, як прес-референт ТОО ВО “Тризуб” імені Степана Бандери є відповідальна за інформаційне забезпечення даної акції. Ті інформаційні партнери, які допомагають нам найбільше є генеральними інформаційними партнерами, решта просто інформаційними партнерами.Інтернет-видання виставляють банер з логотипом акції і посилання на наш сатй, також модна переглянути новини і реклами.
Завдячуючи фінансовим партнерам, які радо погодилися нам допомогти у проведенні акції, ми надрукували 800 плакатів, які розклеїмо по місту, щоб якомога більше людей змогли долучитися до даної акції. Дякуємо усім інформаційним партнерам за співпрацю. Сподіваємося, що з їхньою допомогою ми донесемо максимум інформації до громади міста, щоб усі бажаючи могли долучитися до акції “Врятуй дитині життя”.

Христина Феркалюк, як відповідальна за акцію детальніше розповіла про перебіг та умови участі в ній.
Офіційно відповідаю від ЖС з перебіг акції .
У всіх оголошеннях даної акції є контактний телефон 0976321391 мій номер телефону. Людина, яка хоче стати донором телефонує до мене, я в неї
розпитуюся:
1. скільки їй років;
2. її вагу;
3. про те чи вона не хворіє на якісь хвороби
Попереджаю:
1. що вона перед здачею крові 2 дні не повинна палити і вживати алкоголь
2. що при здачі вона повинна мати з собою паспорт
Якщо людина відповідає вище сказаним вимогам я її реєструю.Після того як назбирується певна групка людей їх обдзвонюється і ведеться у банк крові, де вони заповнюють нашу анкету, після заповнюють анкету , яку їм дають у банку крові, у якій вказують, що вони здають кров саме для онкохворих дітей. Опісля їй дають талончик, яким я йду у відділення поліклініки, де лікують цих діток, де мене з цим талончиком реєструють. Кожен учасник може прийти і дізнатися , до якої саме дитини потрапила його кров. Також після здачі ми кожному учаснику вручаємо шоколадку і подяку.
Сьогодні о 15 00 я веду першу групу донорів, адже незважаючи на те, що акція офіційно почалася сьогодні в мене вже є зареєстровано 18 донорів
Хто хоче долучитися до акції, може телефонувати на мій номер 0976321391, а детальнішу інформацію можна знайти на нашому сайті http://sich-zhinocha.org/

Чому тернопільським нардепам-пенсіонерам важко жити?

День успіху у Тернополі: це як?