У Тернополі відбудеться презентація книги Віктора Суворова «Кузькіна мать»

Поділитися

                                                                                                           Книгарня «Є»  та видавництво «Зелений пес» запрошують на презентація ниги Віктора Суворова «Кузькіна мать», які відбудуться 8 листопада.

Особистість Суворова оповита таємницями, міфами та домислами. Навіть його прізвище в Україні завжди писали по-різному — чи то Різуне, чи Рєзун.  Тож, вперше шпигун-історик-дослідник-письменник наважився розповісти правду про своє життя, а саме — написати автобіографію.

«Викривачі шукають – і знаходять – невідповідності у біографіях Віктора Суворова і Володимира Рєзуна. Дарма стараєтесь, панове – відповідностей і не мало бути. Якби я точно назвав імена, місця і дати, це було б підлістю стосовно моїх товаришів, колег по службі та командирів. Тому я, змістив оповідь по місцю та часу, змінив імена. У своїх книгах, я цілком свідомо працював «на пониження», – коментує Суворов-Рєзун.

Читачі з перших вуст дізнаються про навчання письменника у Суворівському училищі, про реальну шпигунську діяльність, чому у своїх книгах він перейменовував людей, як насправді тікав з СРСР, коли й чому взявся за письменництво. Нарешті Віктор Суворов дає справжню інформацію про себе, яку весь час мріяла приховати радянська система.

В книзі «Кузькіна мать», присвяченій Карибській кризі (50-ліття якої ми відзначаємо цього року) Суворов здивує не лише фактами про ядерне протистояння Радянського Союзу та США, яке мало не поставило крапку у розвитку людської цивілізації, але й автобіографією та першим зверненням до українського читача. Адже досі книжки українця Рєзуна ще не виходили українською мовою.

Нагадаємо, що «Кузькіна мать» – крилатий вислів Хрущова, а до того ще й назва 50-мільйонної ядерної бомби, яку Радянський Союз підірвав на Новій Землі щоб залякати імперіалістів.

Новинку від автора історичних бестселерів «Криголам» та «Акваріум» презентують письменники та головні редактори видавництва «Зелений пес» Брати Капранови.

***  Дата події: 08.11.2012

Початок – о 18:30.

Адреса книгарні «Є»:

м. Тернопіль, вул. Валова, 7-9

Вхід вільний.

Тернопільський комбайновий завод: фоторепортаж із привидами сучасності

За активної позиції прокуратури області у власність держави повернуто земельну ділянку площею майже півсотні гектарів