Відкриття 3-го сезону міжнародних перегонів автомних роботів “Roborace” 2012/2013 відбудеться у Тернополі

Поділитися

 Перший тур третього сезону міжнародного змагання з перегонів роботів “Roborace” 2012/2013 відбудеться 10 листопада 2012 р. у Тернополі. Змагання проходитиме  у фойє ТРЦ “Подоляни” (вул. Текстильна 28ч), офіційне відкриття о 13:00 год. Організатором міжнародного чемпіонату є громадська організація “Асоціація Робототехніки”.

У  першому  турі третього сезону змагань братимуть участь  команди з Тернополя, Львова, Івано-Франківська, Чернівців, Києва та команди з Бреста і Мінська.

Нагадаємо, що особливістю останнього сезону “Roborace”  стало запровадження системи масового старту, а це як полегшило роботу суддів, так і зробило змагання  більш справедливими.

Кожний новий сезон міжнародного чемпіонату перегонів роботів “Roborace” вже традиційно розпочинається у Тернополі. Голова Асоціації Робототехніки Назар Круцкевич з приємністю відзначив, що змагання цього року стало світовим, і вже 2 грудня цього року “Roborace” проходитиме у Південно-Африканській Республіці у спортивному центрі Університету Кейп Тауна серед студентської молоді. Також очікується, що у цьому сезоні географія проведення етапів змагань розшириться ще до Росії (м. Ковров) та Польщі (м. Ельблонг).

Слід зазначити, що партнерами та спонсорами першого етапу “Roborace” третього сезону стали ТРЦ Подоляни та компанії:Goodahead, Cypress Semiconductor, MagneticOne. Шоу-програму організовано арт-конторою “Жаба”.

 

 

План проведення Першого туру Roborace” 2012/2013

Час

Захід

Місце проведення

9.00 – 11.00

Реєстрація учасників

ТРЦ “Подоляни”

11.00 – 13.00

Сертифікація та кваліфікаційні заїзди

ТРЦ “Подоляни”

13.00 – 14.00

Відкриття

ТРЦ “Подоляни”

14.00 – 16.00

Відбіркові заїзди

ТРЦ “Подоляни”

1.00 – 15.30

Фінальний заїзд

ТРЦ “Подоляни”

15.30 – 16.00

Нагородження учасників, та урочисте відкриття сезону

ТРЦ “Подоляни”

16.30 – 18.30

Екскурсія містом

ТРЦ “Подоляни”

 

 

Метою “Roborace” є стимулювання творчого, інтелектуального, духовного розвитку молоді, задоволення потреб у творчій самореалізації та подальший розвиток і популяризація робототехніки в Україні та світі.

В чемпіонаті беруть участь команди, які складаються з 2-х або більше чоловік, один з яких є капітаном команди. Також до складу команди може входити тренер команди. Вікових, територіальних, національних та інших обмежень до учасників чемпіонату немає.

Найцікавішим є те, що чемпіонат є аналогом усім відомих перегонів Формула-1 з єдиною відмінністю – під час заїздів змагань роботи керуються виключно за допомогою автоматичного управління. Всі інші способи – заборонені.

За найкоротший проміжок часу робот повинен пройти від 10 до 30 кіл траси (залежно від довжини та складності траси) від місця старту до місця фінішу, обходячи інших роботів та не виїжджаючи за межі траси. Кола траси виділені чорною лінією, а  її межі  визначені бортами. Перешкоду (робота) робот може обійти з будь-якої сторони. Допускається рух по будь-якому  колу  траси, котре є позначеним  чорним кольором.

Переможцем вважається та команда, що потратила для проходження траси найменшу кількість часу.

Детальнішу інформацію про умови чемпіонату можна отримати на сайті чемпіонату www.roborace.te.ua або Асоціації Робототехніки www.roboart.org.ua

 

 

Довідка


Асоціація Робототехніки – це організація, створена для активної популяризації технічної творчості у сфері високих технологій.

Цілі і завдання Асоціації:

* активне пропагування технічної творчості у сфері високих технологій;

* залучення молоді до занять робототехнікою;

* формування змагального духу в сфері ІТ;

* забезпечення обміну ідеями та досвідом.

Заходи Асоціації:

– щомісячні зустрічі членів Асоціації Робототехніки;

– організація конкурсу “Перегони роботів – Roborace”;

– організація робото – технічних шоу;

– підготовка всеукраїнських змагань та участь у міжнародних турнірах.

Іван Стойко звернувся до виборців Борщівського, Заліщицького та Чортківського районів

Податківці розповіли, що Азаров оподаткував навіть закордонні пенсії тернопільських заробітчан