Зниклого і підлітка розшукали на Івано-франківщині

Поділитися
    Протягом тижня чи не усі жителі Тернопільщини переймалися долею 17-річного хлопця з села Божиків Бережанського району. 29 жовтня підліток вийшов з дому та не повернувся. Завдяки злагодженій роботі та співпраці усіх правоохоронних служб області дитину вдалося знайти та повернути рідним.

Хлопець, якого розшукували, – інвалід дитинства, не розмовляє. Окрім цього хворіє на епілепсію. У нього трапляються раптові приступи розладів свідомості, що супроводжуються судомами. Зважаючи на це, а також на складні погодні умови, життя хлопця було у небезпеці.
Мати зниклого повідомила міліціонерам, що її син не може обійтися без сторонньої допомоги. Того жахливого дня вона відволіклась буквально на декілька хвилин, але й цього вистачило, щоб хлопець безслідно зник майже на тиждень.
Спочатку рідні власними силами намагалися розшукати підлітка, та безрезультатно. 31 жовтня вони звернулися за допомогою до Бережанського райвідділу міліції. Співробітники багатьох підрозділів УМВС в Тернопільській області (обласного управління карного розшуку, кримінальної міліції у справах дітей, спецпідрозділу «Беркут», кінологи та інші служби) спільно із рятувальниками, працівниками Бережанського державного лісомисливського господарства, районної адміністрації, військовослужбовцями, а також місцевими жителями, загалом більше сотні людей, вели активні пошуки неповнолітнього. Час від часу надходили повідомлення про те, що схожого за описом підлітка бачили у сусідніх селах. З кожним днем район пошуків розширювався.
Через тиждень на хлопця, якого активно розшукували, звернули увагу місцеві жителі міста Галич Івано-Франківської області. Жінка помітила обезсилену дитину на березі ріки і одразу ж зателефонувала у райвідділ міліції. Надавши юнакові першу медичну допомогу, втомленого, а головне живого неповнолітнього передали матері.     Тернопільські міліціонери подякували усім, хто допоміг врятувати хвору дитину.

П’яні розваги за кермом вартували двох життів

Чому тернополяни не повірили Наталці Королевській? (відеожарт)