Давня неприязнь одного довела до криміналу, іншого на лікарняне ліжко вложила

Поділитися

Оперативники Тернопільського міськвідділу внутрішніх справ за підозрою у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень затримали 24-річного мешканця обласного центру. Чоловік безпричинно наніс ножове поранення колезі.
Як розповів начальник міської міліції Олександр Хілюк, нещастя трапилося в кімнаті відпочинку одного з тернопільських підприємств. Двоє чоловіків, так би мовити, не поділили території. Точніше, молодший співробітник не хотів терпіти присутності старшого, тож випровадити останнього спочатку пробував лайкою, відтак взявся за ніж.
Зі слів 50-річного тернополянина, неприязнь молодшого товариша він відчував постійно. То образливе слово в його адресу скаже, то насміх підійме. Але потерпілий на це не зважав. Навпаки, якось намагався налагодити контакт.
У день, коли трапилося нещастя, неприятелі зустрілися, як завжди, на роботі. Проте намагалися не потрапляти один одному на очі. Та в обідню пору їхні шляхи перетнулися у кімнаті відпочинку, куди обидва зайшли пообідати.
Молодик став проганяти старшого співробітника, але той запевнив, що теж має право на обідню перерву. Тоді, при свідках, лиходій почав ображати потерпілого. Останнього й це не вивело з рівноваги. А забіяка уже не стримував емоцій. Схаменувся, коли чоловік з ножем у животі став кликати на допомогу.
Зрозумівши, що накоїв, сам кинувся допомагати потерпілому. І не тому, що розкаявся, у вчиненому, а, як згодом з’ясується, рятував себе від відповідальності. Обіцяв, що компенсує витрати на лікарства і не тільки, лиш би колега не повідомляв про трафунок правоохоронців.
Зі слів Олександра Хілюка, потерпілий два дні не зізнавався у тому, що поранення отримав від співробітника, стверджував, що порізав живіт з власної необережності. Та згодом чоловік таки розповів усю правду. Чому? Бо вкотре переконався, що рятував вовка в овечій шкурі. Зловмисник, прийшовши провідати жертву, замість слів вибачення і обіцяної компенсації розсміявся в обличчя потерпілому.
Кримінальне провадження щодо підозрюваного відкрите за статтею 121 Кримінального кодексу. Адже, як встановили медики, проникаюче ножове поранення зачепило життєво важливі органи і на момент заподіяння було небезпечним для життя та здоров’я потерпілого.

Чоловіків, які працюють у Тернопільській міській раді, попросили бути влучнішими

Жахіття тернопільських беркутівців (відео)