Державна інспекція сільського господарства в Тернопільській області “чудила”

Поділитися

Прокуратурою Тернопільської області виявлено порушення в діяльності Державної інспекції сільського господарства

Діяльність органів прокуратури області спрямована на реалізацію пріоритетів, визначених Генеральною прокуратурою України, насамперед, дотримання законності, забезпечення інтересів громадян і держави у сфері земельних правовідносин.

 

Зокрема, встановлено що інспекцією не використовуються в повному обсязі повноваження, надані Земельним кодексом України та Законом України «Про державний контроль за використанням та охороною земель, внаслідок чого порушення законодавства України у сфері використання та охорони земель не усуваються, а порушники уникають встановленої законом відповідальності.

Перевіркою виявлено факти формального підходу при складанні та врученні інспекторами актів перевірок суб’єктам, які допустили порушення. В ряді випадків відповіді на внесенні Державною інспекцією сільського господарства приписи не надходили адресатам, повторні перевірки їх виконання не проводилися, питання про притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності не вирішувалися. В окремих випадках ними створювалися умови для уникнення адміністративної відповідальності суб’єктами, які допустили порушення земельного законодавства.

На усунення виявлених порушень начальнику Державної інспекції сільського господарства в Тернопільській області внесено подання, порушено дисциплінарне провадження та принесено протест. За результатами розгляду документів прокурорського реагування чотирьох посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності та задоволено у повному обсязі принесений прокурором протест.

 

Прес-служба прокуратури Тернопільської області.

Завдяки інтернет-газеті “Про все” з тернополян не беруть лишніх 50 копійок за проїзд

У Дичкові накерувались на 55 тисяч збитків