Для ліквідації надзвичайних ситуацій прийняте рішення про надання допомоги пально-мастильними матеріалами

Поділитися

На виконання доручення голови облдержадміністрації Валентина Хоптяна та резолюції обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийнято рішення про надання  допомоги  пально-мастильними  матеріалами  для ліквідації надзвичайних ситуацій пов’язаних з сніговими заметами.

Нагадаємо, що внаслідок складних погодних умов 15-16 грудня поточного року (випадання сильного снігу, ожеледь, заметіль, хуртовини) на автошляхах області було припинено рух автотранспорту, утворилися автомобільних затори.

Надзвичайна ситуація попередньо класифікована як «надзвичайна ситуація природного характеру регіонального рівня», пов’язана з дуже сильним снігопадом, сильним вітром, сніговими заметами та сильною хуртовиною.

Відтак, з метою забезпечення робіт по розчистці автошляхів і ліквідації заторів на автомобільних дорогах області управління з питань надзвичайних ситуації та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації доручено виділити з обласного матеріального резерву пально-мастильні матеріали 1000 (одну тисячу) літрів бензину А-80, 1000 (одну тисячу) літрів дизельного пального, 70 (сімдесят) літрів бензин А-92.

Пальне буде виділено Територіальному управлінню МНС України в області для виконання завдань за призначенням та проведення робіт із ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з припиненням руху транспорту на шляхах і ліквідації заторів на автомобільних дорогах міста Тернополя та районів області під час сильних снігопадів.

Також дочірньому підприємству „Тернопільський облавтодор” ПАТ „ДАК „Автомобільні дороги України” для виконання першочергових робіт із ліквідації надзвичайної ситуації, а також для забезпечення роботи додатково залученої снігоочисної та іншої техніки задіяних організацій (підприємств), відомств та військових чистин, виділено 3000 (три тисячі) літрів бензину А-80, 6000 (шість тисяч) літрів дизельного пального.

На Тернопільщині введено надзвичайний стан

Тернопільщина зацікавлена у відновленні діяльності Шумського торфозаводу