Тернопільщина зацікавлена у відновленні діяльності Шумського торфозаводу

Поділитися

Про ефективне використання місцевих запасів торфу, відновлення виробничої діяльності дочірнього підприємства «Шумський торфозавод» ДП «Поділляторф» та перспективи використання торфопродукції в області йшлося на нараді, яку провів заступник голови – керівника апарату облдержадміністрації Юрій Желіховський.

Він зазначив, що важливим завданням як на державному рівні так і на місцевому є впровадження енергозбереження та енергоефективності в усіх сферах, у тому числі шляхом використання альтернативних видів палива з метою забезпечення енергетичної безпеки держави, економії бюджетних коштів.

Тернопільщина має перспективу успішного виконання поставленого завдання, оскільки в області є достатня сировинна база та ринки збуту для виробництва торфопродукції. Запаси торфу в області дозволяють у перспективі нарощувати обсяги виробництва різноманітної торф’яної продукції на паливо та добрива для внутрішнього споживання, а також налагодити постачання на експорт.

Саме тому для області вкрай актуальним є вирішення питання щодо найшвидшого відновлення виробництва на Шумському торфозаводі, який не працює вже три роки, що в результаті дозволить забезпечити внутрішнього споживача торфобрикетом хорошої якості та за доступною ціною, зберегти існуючі і створити нові робочі місця, збільшити надходження до бюджету.

Присутній на нараді заступник генерального директора  Державного концерну “Укрторф” Олег Терлецький зосередив увагу присутніх на основних аспектах Державної політики у сфері розвитку торф’яної галузі та підтримав пропозицію потенційного інвестора щодо відновлення виробничої діяльності дочірнього підприємства «Шумський торфозавод» ДП «Поділляторф» шляхом  залучення приватних інвестицій.

Начальник головного управління економіки ОДА Галина Воляник окреслила перспективи розвитку торф’яної галузі та шляхи використання торфопродукції в області.

Також в обговоренні взяв участь директор ДП «Шумський торфозавод» ДП «Поділляторф» Віктор Грицаюк.

Учасники наради обговорили напрацьовану інвестиційну пропозицію щодо відновлення виробничої діяльності дочірнього підприємства «Шумський торфозавод» ДП «Поділляторф» та підтримали її впровадження.

Для ліквідації надзвичайних ситуацій прийняте рішення про надання допомоги пально-мастильними матеріалами

На Тернопільщини перекрито дороги