До уваги тернопільських водіїв: дизель на АЗС WOG – із водою!

Поділитися

Тернополяни масово перепощують повідомлення у Фейсбуці Олега Пашина, який оприлюднив скандальну інформацію щодо поганої якості солярки

16.12 цього року ми заправили автомобіль (Mitsubishi L200, 2008 р.в., турбо-дизель) до повного баку в Києві. Після цього автомобіль простояв ніч на морозі (що свідчить про відсутність проблем з паливом ДО заправки на WOG).
В обід 17.12 ми виїхали у напрямку Карпат. Дорогою протягом дня дозаправлялися до повного баку зимовим дизельним паливом на наступних АЗС виключно WOG:
1) Корецький р-н, с. Бранів, 40 км а/д Рівне-Київ
2) Тисменецький р-н, с. Угринів, вул. Калуське шосе 2-Д
Під ранок (близько 5.00) 18.12 ми прибули до місця призначення і залишили авто на парковці біля готелю орієнтовно до 10.00. Температура повітря тієї ночі сягала -10. На ранок завести машину було неможливо. Вважаючи, що причина у парафінізації пального на морозі, протягом трьох вечорів ми намагалися відігріти паливний фільтр, паливний бак і двигун загалом. 21.12 після невдалих спроб оживити двигун ми евакуювали автомобіль до найближчої СТО (м. Надвірна), де діагностика виявила наявність іржі у паливній системі (паливний насос високого тиску). Іржа могла опинитися там ТІЛЬКИ в результаті наявності у пальному значної кількості води, що неприпустимо ні за якими стандартами. На морозі вода у пальному замерзла і деформувала деталі паливного насоса. Також, цілком ймовірно, що це не єдина деталь, що зіпсувалася. Це зможе виявити тільки детальна діагностика на спеціалізованій СТО. Я вже мовчу про стан паливного фільтра – він повністю завоскований парафіном. На даний момент автомобіль евакуйовано до Києва.
Приблизна вартість тільки однієї деталі, яка зіпсована в наслідок продажу вкрай неякісного пального – 20000 грн. Сумарна вартість евакуації – 5100 грн. Додайте вартість робіт на СТО і ймовірні витрати на заміну/ремонт інших вузлів, діагностика яких ще попереду. Звинувачую у цьому виключно мережу АЗС WOG.

Сподіваюся, мені вдасться ініціювати всі можливі перевірки якості палива на вказаних АЗС. А можливо – і на решті АЗС мережі.
Також сподіваюся, що ця інформація попередить інших водіїв.

Як у Тернополі міністр брехала і під Азаровим “затанцювала” (відео)

Ожиріння? Винні не гени, а традиції вдосталь поїсти