Дорогі діточки та дорослі! Ось і прийшло найдобріше з усіх свят – День Святого Миколая

Поділитися

Це  Свято започатковане у нас 1088-1089р. за часів князя Всеволода Ярославовича і в церковному календарі називається  Празником Святого Отця нашого Миколая, архієпископа Мир Ликійських Чудотворця.

Святий Миколай за життя служив священником для якого  найбільшим щастям було чинити добро іншим. Саме тому він віддав усе своє майно бідним людям і скрізь чинив лише добрі справи. Одного разу св.Миколай врятував невинного чоловіка, батька багатьох дітей, від страти, запропонувавши взамін своє власне життя. Проте  судді  помилували їх обох. Це для нас, християн є істинним взірцем жертовної Божої любові людини до людини, якої часто-густо так бракує в нашому суспільстві.
Дорогі краяни!   Не важливо скільки нам сьогодні років. Усі  ми, дорослі і малеча, в ніч з 18 на 19 грудня  з нетерпінням чекаємо справжнього дива.  Для одних воно виявляється у тому – щоб дарувати,  а для інших – приймати радість у свої серця. Бо не було ще такого  випадку на земній кулі, щоб Святий Миколай залишив  когось  наодинці зі своєю мрією, не охоронив від лиха,  та не допоміг тому, хто до нього взиває перед Господом Богом.  Він щиро молить Бога за справедливість у світі, мир ,добро і милосердя, а у найскрутніші хвилини життя завжди приходить на допомогу до  бідних та знедолених.

Подаруймо ж  і ми йому любов наших сердець, послух та чесне і праведне життя. Будьмо жертовними, милосердними та добрими.

Нехай світле Свято Миколая принесе у Ваші домівки щастя та радість. Здоров’я Вам та веселих і смачних миколайчиків!!!

 

З повагою

народний депутат України                                                      Іван Стойко            

 

 

Шановні жителі Тернопільщини!

Звернення мера Тернополя (відверте, як на Радіо Ера)