Керівництво Тернопільського облавтодору нарешті зловили на фінансових махінаціях

Поділитися

Тернопільські інспектори виявили на підприємстві «Тернопільський облавтодор» фінансові втрати на суму 409 тис. грн

 Фахівці Держфінінспекції в Тернопільській області під час планової ревізії фінансово-господарської діяльності дочірнього підприємства «Тернопільський облавтодор» відкритого акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» виявили фінансові порушення, що призвели до втрат 409 тис. грн.

Найбільш вагоме порушення стосується процедури проведення державних закупівель. Зокрема, в документації з конкурсних торгів і в договорі з постачальником про придбання бітуму не було обумовлено вартості його перевезення. Власне, саме ця обставина, що в паперах проходить як «відшкодування залізничного тарифу», спричинила втрату 158 тис. грн

Але це не єдине порушення, пов’язане з бітумом. Так, у серпні-вересні 2011 року його було придбано за завищеною ціною, що завдало підприємству збитків на суму 107 тис. грн.

Окрім того, «Тернопільський облавтодор» з порушенням нормативних документів, зокрема п.13. постанови Кабінету Міністрів України «Про стан фінансово–бюджетної дисципліни, заходи щодо посилення боротьби з корупцією та контролю за використанням державного майна і фінансових ресурсів» від 29.11.2006 № 1673 та п. 5 ст. 75 Господарського кодексу  України проводив операції з коштами, які не були передбачені фінансовими планами. Якщо конкретніше, то це майже 109 тис. грн, спрямованих на оплату юридичних і консультаційних послуг суб’єктам господарювання, і 35 тис. грн безповоротної благодійної допомоги.

За допущені фінансові порушення на директора підприємства на головного бухгалтера складені протоколи про адміністративні порушення.

Про наслідки ревізії поінформовано прокуратуру Тернопільської області. повідомили “Про все” у     прес-службі Держфінінспекції в Тернопільській області

У Тернополі зробили теплий тротуар №2 і залишили метровий сніговий замет до весни

Лист покликав у дорогу , або Як до теребовлянських діток завітав податковий Миколай