На Тернопільщині директор цукрозаводу ухилився від сплати податків на суму понад 8 млн. гривень

Поділитися

Керівник одного з цукрових заводів Тернопільської області реалізував майже 5 тис. тон цукру-піску і не забезпечив нарахування та сплату до бюджету належних податків. Це встановили слідчі ДПС у Тернопільській області під час досудового розслідування.

Крім цього, посадовець уклав договори підряду з будівельною компанію на проведення ремонтних робіт з покрівлі цеху головного корпусу заводу, складів безтарного зберігання цукру та капітального ремонту приміщення сушки цукру. Однак, встановлено, що вказана будівельна компанія має ознаки фіктивності і жодних будівельних робіт не проводила.

В результаті таких протизаконних оборудок з вини директора до бюджету держави не сплачено податків на загальну суму 8,3 млн. грн.

Слідчим відділом ДПС у Тернопільської області завершено розслідування та направлено до суду кримінальну справу із обвинуваченням директора в умисному ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Міру відповідальності керівника цукрового заводу визначить суд.

Варто нагадати, що за ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах передбачено штраф від п’ятнадцяти тисяч до двадцяти п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 255 до 425 тис. грн.) з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

За матеріалами податкової міліції області з початку 2012 року до суду вже направлено 9 кримінальних справ за умисне ухилення від сплати податків,  повідомили “Про все” в УПМ ДПС у Тернопільській області

Догляд за шкірою взимку

Журналіст Мустафа Найєм розповів про свої секрети (відео)