На Тернопільщині як в Колумбії

Поділитися

Завдяки посиленню координаційної діяльності правоохоронних органів Тернопільської області, спрямованої на протидію організованій злочинності, у поточному році викрито та направлено до суду 8 кримінальних справ стосовно організованих злочинних груп.

 В ході розслідування однієї із них встановлено, що 40-річний житель Тернополя створив організовану злочинну групу, до складу якої увійшли троє співвиконавців, з метою незаконного посіву, викрадення, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення та збуту особливо небезпечних наркотичних засобів.

З травня по вересень 2011 року четверо зловмисників незаконно здійснювали посіви рослин снодійного маку на земельних ділянках Тернопільської області. Зібраний «урожай» вони перевозили власним автотранспортом до одного з помешкань на Бережанщині, де незаконно виготовляли з макової соломи ацетильований опій.

У подальшому, особливо небезпечні наркотичні засоби члени організованої групи збували наркотичнозалежним особам не лише на Тернопільщині, але й поставляли їх до Автономної Республіки Крим. Загалом, правоохоронці задокументували понад пів сотні фактів збуту «дурману».

Вироком Тернопільського міськрайонного суду організатора злочинної групи засуджено до 6,5 років позбавлення волі, одного з членів групи – до 5,5 років позбавлення волі, ще двох – до 6 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їм на праві власності майна.

Апеляційний суд Тернопільської області залишив призначені міри покарання засудженим без змін, а апеляції засуджених – без задоволення.

 

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

 

У Тернополі пройде акція протесту на підтримку Дмитра та Сергія Павлюченків

Тернопіль: оркестр Brevis