Новий рекет у Тернополі

Поділитися
В результаті «продажу» мій знайомий доплатив своїх 200грн, не рахуючи витрат грошей і часу на поїздки до міста і тамтешні клопоти.
Людині здорового глузду в такий «бізнес» важко повірити, але недавно я сам пройшов через цей рекет, з тою різницею, що продав «мажору» пристойний будиночок в престижному місці. З терміновим оформленням це мені обійшлось близько 9000грн.
В схемі рекету задіяні приватні навколодержавні  фірми і фірмочки. В одній з таких поцікавився, чому ж так дорого. Нам ціну визначає Київ! – була відповідь. Це, вочевидь, означає, що: або центральна фірма в Києві, а тут «дилери»; або фірмочки отримували ліцензії на умовах відрахування корупційних внесків на певний рахунок.
А все починається з виборів.  
Чи не цим рекетом добуті кошти на дорогущу передвиборчу макулатуру і «біг морди» з брехливими солодкими обіцянками раю, якщо ми їх знову оберемо? Точніше, знову обрали. Правда, у Тернополі знову треба обирати.
А все починається з виборів.  
ЦЕ НАШІ ОБРАНЦІ В ВЕРХОВНІЙ І МІСЦЕВИХ РАДАХ СТВОРИЛИ УЗАКОНЕНУ СИСТЕМУ БЮРОКРАТИЧНОГО ПОНЕВОЛЕННЯ І РЕКЕТУ:
 – ідентифікаційний код (який вимагають на кожному кроці);
– безглузді приватизації і без того  с в о г о;
 – внесення до різноманітних реєстрів (прописка, БТІ, МРЕВ, та ін.);
 – отримання дозволів, довідок, витягів та ін.
І за все це – непомірна плата. Та ще й бідолашні чиновники та фірмочки так завантажені, що «змушені непосильно працювати і вночі», для чого треба здійснити  доплату  «за терміновість» (інакше – поки діждешся довідки, термін дії попередньої скінчиться і все одно доведеться платити двічі).
Без довідки, виписки, копії, – не ступити кроку.
Під це безглуздя роздувається державний чиновницький апарат. Масово плодяться нотаріати, адвокатури, експертні та інші навколодержавні фірми-паразити, які разом з держструктурами створюють  симбіоз визиску як через податки, так і через безпосередню плату «за послуги», «за дозволи» (архітектура, археологія, геодезія та інші, які нам геть не потрібні, але утримання яких поклали на нас). До того ж, крім грошей, у нас відбирають здоров’я і частину життя; принижують; привчають до холопської покори владі, згоді з її свавіллям. А все починається з виборів
Помер мій сусід. Його спадкоємці мають житло в місті, а будиночок воліли би продати. Є покупці «під дачу», пропонують 5000грн. Це ціна. його реальних покупців. (Олігархи в цьому селі дач не будують).
Але.
Щоб прийняти спадок, треба навколодержавним фірмам-паразитам та державі виплатити близько 3000грн, а потім 7200грн знову їм же, щоб продати.
Покинутий будиночок потиху розвалюється, двір і город заростають амброзією. І таких дворів – у кожному селі все більше.
МАЮЧИ ТАКУ ЗАКОНОДАВЧУ І ВИКОНАВЧУ ВЛАДУ,  НЕ ПОТРІБНО ВОРОГА З АТОМНОЮ БОМБОЮ.
А ВСЕ ПОЧИНАЄТЬСЯ З ВИБОРІВ…
Ці вибори не принесуть позитивних результатів, бо жодна політична сила не пропонує реальних шляхів заміни олігархічної системи влади народовладдям і відновлення державного сектора економіки, як гаранта не залежної від олігархів сильної держави. Всі обіцяють лише солодкі подачки, аби ми лише знову допустили їх до державного корита…

 

Володимир  Степаненко

Тернопільські ДАІшники готують грамоти

Любецький Андрій хоче стати депутатом у Тернопільській міській раді